‘Yeni sanat geleneklere sahip çıkarak olur’

Güzel Sanatlar Birliği Derneği etkinliğiyle Bursalılarla buluşan sanat felsefecisi Özkan Eroğlu, “Yeni sanat için geleneklerimizin ruhuna sahip çıkmak gerekir. Bursa bunun için biçilmiş kaftandır” diye konuştu.

‘Yeni sanat geleneklere sahip çıkarak olur’

DİLEK ATLI

 “Toplumumuzda Sanat Algısı” konulu konferansta sanatseverlerle bir araya gelen Eroğlu, “1990-1995 yıllarında Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde sanat tarihçisi olarak görev yaptım. İstanbul’da yaşıyorum ama Bursa benim ikinci şehrim” dedi.

Eski öğrencilerini görme fırsatı bulduğunu ve yeni bilgilerini onlarla paylaştığını belirten sanat felsefecisi, şunları

aktardı:

“Bu konferansta geleneklerimizin manevi ruhuna sahip çıkarak sanatta yenilikler gerçekleştirmemiz gerektiğinin altını çizdim. Bursa’nın erken dönem Osmanlı yapılarından tüm sanat dalları yararlanabilir. Sanatçılar kendilerine özgü yapıtlar çıkarmada bu tarihi yapıları kullanabilirler.”

 

KİTABINI İMZALADI…

Tekhne Yayınları’ndan çıkan Türkiye’de Resim Sanatı adlı kitabını da okurlar için imzalayan Eroğlu, her yıl mayıs ayında gelerek çalışmalarını ve düşüncelerini sanatseverlerle paylaşacağını söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X