‘Yeni sistemin freni de balatası da yok’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla Sakarya’da düzenlenen etkinlikte konuştu.

‘Yeni sistemin freni de balatası da yok’

Kılıçdaroğlu, Anayasa değişikliği referandumuna neden ”Hayır” dediklerini şu sözlerle dile getirdi:

 

‘Size bir soru sormak isterim sevgili anneler. Nereye gideceğini bilmediğiniz bir arabaya çocuklarınızı bindirir misiniz? Nereye gideceğini bilmediğiniz bir uçağa çocuklarınızı bindirir misiniz? Freni olmayan bir kamyona biner misiniz? Bu yapılan değişikliğin freni yok balatası da yok. Çünkü bir kişi her şeye yetkili. Şu anda Türkiye’de nereye giderseniz gidin anneler endişeli, huzursuz. Anneler kaygı içinde. Bütün annelerin güldüğü bir Türkiye’yi özlüyoruz.

KEYFİNE BAĞLI

Hayır’ çıkarsa kaos olur’ diyorlar, sakın bunlara inanmayın. Ama ‘Evet’ çıkarsa, sonu belli olmayan bir yola Türkiye sürüklenmiş olacak. Size bir soru anayasa değişikliğinde başkanın kaç yardımcısı olacak bilen var mı? Ben de bilmiyorum. İstediği kadar başkan yardımcısı olacak. Kimler başkan yardımcısı olacak? Bilen var mı? Emin olun ben de bilmiyorum başkanın keyfine bağlı. Dayısının oğlunu, torununu yapabilir, askerlikten muaf da tutabilir. Böyle bir düzen adil bir düzen midir?’

Kılıçdaroğlu, ”Diyorlar ki ‘Kılıçdaroğlu niye kavga etmiyor?’ Niye kavga edeyim? Annemden babamdan kavga yapmayı öğrenmedim. Annem de babam da bana sevgiyi öğretti” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X