Yeni teklif gelmezse uzlaşamayız

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Türkiye gerçekleriyle örtüşecek yeni teklif gelmezse 4. Dönem Toplu Sözleşmesi sürecinin uzlaşmazlıkla sonuçlanabileceğini söyledi.

Yeni teklif gelmezse uzlaşamayız

Yalçın, dün Kızılcahamam’da gerçekleştirilen Eğitim-Bir-Sen 37. Başkanlar Kurulu Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, çok önemli bir toplu sözleşmenin görüşmelerini gerçekleştirdiklerini, sürecin 3 milyon 200 bin kamu görevlisi, 1 milyon 900 bin memur emeklisini ilgilendirdiğini anlattı. Söz konusu sürecin ailelerle birlikte doğrudan 20 milyon insanı, dolaylı olarak tüm toplumu yakından ilgilendirdiğine dikkat çeken Yalçın şunları kaydetti:

”14 Ağustos’ta bize sunulan teklifi kabul etmediğimizi ifade etmiştik. Bunu göz önünde bulundurarak bize müzakere edilebilecek bir teklifin sunulması, oranların ortaya konulması gerekiyor. 4. Dönem Toplu Sözleşme süreci eğer yeni teklifler ortaya konmaz, beklentilerimiz karşılanmaz, Türkiye gerçekleriyle örtüşecek bir tablo çıkmazsa uzlaşmazlıkla sonuçlanabilir.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X