Yeni teşvikler geliyor

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Habertürk TV Özel Röportaj programında Ali Can Türkoğlu’nun sorularını yanıtladı.

Yeni teşvikler geliyor

Yaşanan girşimin bugüne kadar Türkiye Cumhuriyeti’ni tehdit eden en büyük hadiselerden bir tanesi olduğunu belirten Canikli, bu hareketin doğrudan ülkenin egemenliğini ve bağımsızlığını ortadan kaldırmaya yönelik olduğunu söyledi. Darbe ihtimalinin tamamen sıfırlandığını ifade eden Canikli, bu gelişmenin yerli ve yabancı yatırımcı için olumlu algılanacağını ve yatırımcı davranışlarına yansıyacağını belirtti. 

Başbakan Yardımcısı Canikli, ”Çok daha uzun vadeli çok daha üst perdeden yatırımları ortaya geçirebileceğimiz bir mekanizmayı ortaya sokmamız lazım. Bizim yüksek teknoloji içeren ürünler üretmemiz gerekir. Onun için her yatırımcı için esnek ona uyumlu teşvik mekanizmasını devreye sokacağız. Her yatırımcı için teşvik türü farklıdır. Biri vergiden, biri enerji, başkası için sigorta primleri önceliklidir. Herkese aynı gömleği giydiremezsiniz. Çok kısa sürede hayata geçireceğiz. Belli bir noktada sermaye sağlanacak. Çalışmalarına yakında başlayacak. Yeni bir paket gelecek” dedi.

DOĞRU BİR KARAR

Merkez Bankası’nın faiz indiriminin son derece doğru bir karar olduğuna işaret eden Canikli, ” 25 baz puanlık faiz indirimi kalıcı risk oluşmadığının ilanıdır” diye konuştu. Türkiye’nin bu darbeyi savuşturarak seviye atladığını vurgulayan Canikli, belirsizlik ve istikrarsızlık tehlikesinin ortadan kalktığını ifade etti.

ÖZVERİ GÖSTERECEĞİZ

Nurettin Canikli, şunları kaydetti: ”Millet olmanın en önemli vasıflarından bir tanesi, tehdit olaylarında birlik olmayı gördük. Siyasetteki gergin ortamın yumuşamasında artarak devam edecek. Hükümet olarak bu ilişkinin sürdürülmesinde kararlıyız. Her türlü gayreti göstereceğiz. Özveri gerekirse o özveriyi göstereceğiz. Muhalefetin de bu çizgide olduğunu görüyoruz.Bu ifade tarzı bile ciddi bir mecraya gittiğimizi gösterir. Ortak noktaları ön plana çıkaracağız. Tabanda da böyle bir birliktelik var. Herkes kimliğini, siyasi düşüncesini bir kenarı bıraktı. Bunu korumamız gerekir.Birbirimize de kesinlikle önyargısız bakmalıyız.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X