Yeni vagonlar Eylül’de Doğu hattında

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Durmazlar’da yapımı devam eden yeni Bursaray vagonlarının iki adedinin bu ay içinde teslim edileceğini belirterek, deneme sürüşlerinin ardından Eylül ayında Doğu hattında seferlere başlayacağını söyledi.

Yeni vagonlar Eylül’de Doğu hattında

SEYİT GÜNDOĞAN

 

Büyükşehir Belediyesi’ni Temmuz ayı olağan toplantısında muhalefet üyelerinin ulaşım zamı ile ilgili eleştirilerini yanıtlayan Altepe, Bursaral araçları ile ilgili müjde de verdi. Durmazlar’da yapımı devam eden yeni Bursaray vagonlarının iki adedinin bu ay içinde teslim edileceğini vurgulayan Altepe, yeni vagonların deneme sürüşlerinin ardından Eylül ayında Doğu hattında seferlere başlayacağını kaydetti. Altepe, yerli araçlar sayesinde hem zaman hem de maliyet yönünden tasarruf sağladıklarına vurgu yaptı.

“ZAM YAPMAYA MECBURUZ”

Zam oranlarının enflasyon oranları doğrultusunda belirlendiğinin altını çizen Altepe, yüzde 9.2’lik enflasyon oranına karşılık yüzde 8.2 oranında zam yaptıklarını hatırlattı. Bursa’nın her tarafına her alanda hizmet götürmeye çalıştıklarını vurgulayan Altepe, “İşimizi devam ettirebilmek için buna mecburuz. Tüm ilçelere hatta mahalle ve köylere bile otobüs seferleri koyuyoruz. Çünkü ulaşım lokomotiftir. Ulaşılabilir olursanız gelişirsiniz. Tüm gücümüzle bunu gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Ulaşıma zam yapıyoruz çünkü artan işletme masraflarını çıkartmamız gerekiyor. Çalışan araçların yakıt parasından otobüs şoförü maaşına, diğer giderlere kadar bunları korumamız gerekiyor. Birey ulaşımda yüzde 8.2’lik zamma karşın aylık Bukart ücretlerinde yüzde 4’lük indirim yaptık” dedi. Altepe, ayrıca ağustos ayında tatile girecek meclisin eylül ayında yeni belediye binasında toplanacağını söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X