Yeni Yıl Tebrik Kartları Tepebaşı Sukurusu Uygulama Merkezi’nden

Tepebaşı Belediyesi Sukurusu Uygulama Merkezi, el yapımı kağıtlarla geri dönüşümün en güzel örneklerini vermeyi sürdürüyor. Bu kapsamda, 2016 için 9 b…

Yeni Yıl Tebrik Kartları Tepebaşı Sukurusu Uygulama Merkezi’nden

Tepebaşı Belediyesi Sukurusu Uygulama Merkezi, el yapımı kağıtlarla geri dönüşümün en güzel örneklerini vermeyi sürdürüyor. Bu kapsamda, 2016 için 9 bin adet yeni yıl kartı üretildi. Eskişehir Tepebaşı Belediyesi, atık kağıtları Sukurusu Uygulama Merkezi’nde değerlendirmeye devam ediyor. Atık kağıtlar; zarf, tebrik kartı ve davetiye olarak yeni ve yararlı bir kimliğe bürünüyorlar. Bu kapsamda Sukurusu Uygulama Merkezi’nde her yıl olduğu gibi yepyeni yılbaşı kartları hazırlandı. Narçiçeği Kadın Kooperatifi’nden kadınların desteği ile birlikte 15 gün süren çalışmalar sonunda 9 bin adet yeni yıl kartı üretildi. “ESKİDEN PORSUK BULVARINDA KARTÇILAR TEZGAH AÇARDI” Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç da bu anlamlı çalışmaya dikkat çekmek için yıl kartlarının üretimine katıldı. Başkan Ataç, unutulmaya yüz tutan yeni yıl tebrik kartlarının yerini telefon mesajlarının aldığını kaydederek, proje ile belleklerden kolay silinmeyecek atmaya kıyılamayacak tebrik kartları üretildiğini söyledi. Ataç, “Yeni yıl kartlarının düzenlemesi atölyedeki çalışmalarla tamamlandı. 2016 uluslararası küresel anlayış yılını konu aldık ve yaklaşık 9 bin adet ürettik. Nar Çiçeği Kooperatifi’nden 10 kadınımız çalıştılar Sukurusu Uygulama Merkezi tarafından tasarlanan yeni yıl kartlarını ürettiler. Teknoloji çok önemli ama yayılırken birçok geleneği de alıp götürüyor. Bir tanesi de bayram kartları ya da yılbaşı kartları. Eskiden Porsuk Bulvarı’nda kartçılar tezgah açardı. İnsanlar el yazıları ile birbirlerinin yeni yıllarını, bayramlarını, önemli günlerini kutlarlardı. Artık toplu mesajlar kullanılıyor ve bu güzel gelenek yok oluyor. Biz de Sukurusu Uygulama Merkezi ile pek çok alanda olduğu gibi bir ilki hayata geçiriyor ve 7 yıldır uyguluyoruz. Bu güne kadar 45 bine yakın yeni yıl kartı üretilmiş ve vatandaşlarımızla buluşmuş. Bu yıl kartlarımızın üzerinde farklı bir teknikle resmedilmiş yusufçuk böceği var. Biliyorsunuz ekoloji için çok önemli bir böcek türü. Sivrisinekler gibi bazı zararlı canlıları yiyerek popülasyonlarını dengede tutmaları bakımından oldukça önemlidirler” şeklinde konuştu. “BARIŞ İÇİNDE ÜRETEREK VE PAYLAŞARAK NİCE GÜZEL YILLARA” Geleneksel hale gelen yeni yıl kartları 7 yılda 43 bin 500 adet üretilirken malzeme olarak doğal atıklar ve boyalar kullanılıyor. Atık ofis kağıtları elde geri dönüştürülerek üretilen yılbaşı kartlarında bu yıl kalıp döküm tekniği kullanıldı. Tekniğin özelliği; kağıt hamurunun kalıp içinde kurutulması ile yükseklik farklılıkları oluşturarak rölyef oluşturulması. Böylece kağıt üzerinde çalışılan figür, ışık-gölge etkisi ile daha da belirginleşiyor. 2016 için hazırlanan tebrik kartında Başkan Ataç’ın imzası ile, “Barış içinde üreterek ve paylaşarak geçireceğimiz nice güzel yıllara” mesajı yer alıyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X