Yeni yıla fidan dikerek girin

İnegöl Orman İşletme Müdürü Muhammed Çolak, yılın son günü ilçede fidan dağıtımı yapacaklarını belirterek, yeni yıla fidan keserek değil, fidan dikerek girilmesi çağrısı yaptı.

Yeni yıla fidan dikerek girin

SADULLAH ORGAN

 

Ağaçlandırma çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Çolak, “Boğazköy Barajı yeşil kuşak ağaçlandırma çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Geçen sene 100 bin civarı bir fidan dikimi gerçekleştirmiştik. Bu sene de 135 bin fidan dikiminde sona geldik. Havaların son zamanlarda iyi gitmesiyle de bunları sonbahar dikimi olarak gerçekleştiriyoruz. Yeni ağaçlandırma çalışmaları yapmıyoruz. Yaptığımız bu ağaçlandırmaları da, her sene bakımlarını yapmakla mükellefiz. Yıllık ortalama 5 yüz hektar yeni ağaçlandırma sahalarının bakımı, bin 750 hektarda bizim gençleştirme sahalarımız var. O sahaların bakımını gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

KÖYLÜLERE GELİR SAĞLANACAK

Orman Genel Müdürlüğü olarak son yıllarda orman köylülerine gelir getirici ağaçlandırma çalışmasına hız verdiklerini belirten Çolak, “Geçen sene 15 hektar ceviz sahası, 10 hektarda badem sahası dikimini gerçekleştirdik. Bunları biz orman köylülerimizin yakınlarına ve bozuk alanlardaki sahalarda, toprak sürümünü ve dikimini gerçekleştiriyoruz. 3 yıllık bakımlarını da yine biz kendimiz yapıp, daha sonra kura ile oradaki köylü vatandaşımıza teslim edeceğiz” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X