Yeni Yıldırım görücüye çıktı

Modern yapılaşması ile Türkiye’ye örnek olması hedeflenen Yıldırım’ı inşa etmek için düğmeye bastıklarını belirten Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “İnsanlarımıza hak ettikleri yaşam şartlarını sağlayan ve şehrimizin marka değerini artıraca

Yeni Yıldırım görücüye çıktı

Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm projesini başlatan Yıldırım Belediyesi, bu çalışmada önemli bir mesafe kaydetti. Yıldırım’ın çehresini değiştirecek dönüşüm kapsamında ‘Mevlana – Ulus Dönüşüm Projesi’nin maketi Yıldırım Belediyesi hizmet binasında vatandaşların beğenisine sunuldu. 

Samanlı Bulvarı ile Samanlı Kavşağı’ndan Otosansit’e giden 11 Eylül Bulvarı’nın kesiştikleri köşeden başlayacak ve 55 hektarlık alanda uygulanacak proje kapsamında 4 binden fazla konut ile cami, okul, sağlık alanları ve alışveriş merkezi inşa edilecek. İlçedeki plansız ve güvensiz yapılaşma nedeniyle kentsel dönüşümün ‘bir tercih değil zorunluluk’ olduğunu vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Cumhuriyet tarihinin en büyük kentsel dönüşüm projelerinden biri ile şehrimizi yeniden inşa edeceğiz. Vatandaşlarımıza temel hakları olan güvenli ve sağlıklı yaşam alanları oluşturacağız. Ancak bu dönüşüm sadece fiziki olarak değil, insanların kendilerini de yeniden inşa etmeleri ile amacına ulaşır. Yaşadığımız mekânları güzelleştirerek sevmeliyiz, o aidiyet duygusu şehirlerin kimliklerini daha da güçlendirir” diye konuştu.

İLÇENİN KADERİ DEĞİŞECEK

Yıldırım’da 22 alanı kentsel dönüşüm bölgesi ilan ettiklerini de hatırlatan Başkan Edebali, “Mülkiyet sorunlarını aşarak kentsel dönüşümle ‘Yeni Yıldırım’ı inşa ediyoruz. Hasarlı binaların yerini sağlıklı, güvenli ve yaşanabilir modern binalar alıyor. Yıldırım’ın imar alanlarının üçte birinde imar planı çalışmaları yapıyoruz. Vatandaşlarımızın en büyük avantajı eski hasarlı binalar yerine güvenli ve sağlam binalarda yaşamak olacak. Mevlana – Ulus projemiz, sonraki kentsel dönüşüm hamlelerimize örnek teşkil edecek. Bunları hayata geçirdiğimiz zaman Yıldırım’ın çehresi değişecek. Bugüne kadar Bursa’ya gelenlerin geçici ikametgâhı olan Yıldırım, dönüşüm çalışmalarımız tamamlandığında insanların hayatlarını geçirmek için öncelikli tercih edecekleri bir yer olacak” ifadelerini kullandı. Kentsel dönüşümde amaçlarının mahalle kültürünü yaşatmak olmak olduğunu da işaret eden Başkan Edebali, “İnsanların ortak paylaşımlarını artırmayı hedefliyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X