Yeni Yıldırım yeşile sahip çıkıyor

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, ilçeyi daha yeşil ve çevresine daha saygılı bir bölge haline getirmek için çalıştıklarını söyledi.

Yeni Yıldırım yeşile sahip çıkıyor

21-26 Mart Orman Haftası dolayısıyla açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Ormanlar bir şehre sağlıklı bir çevrenin yanında ekonomik ve sosyal olarak da önemli katkılar koyar. Bizlere de bu serveti korumak ve gelecek nesle ormanları koruma bilincini yerleştirmek düşüyor” dedi.

Temiz bir çevre ile mümkün olacak ‘Yeşil Yıldırım’ hedefine hızla yaklaştıklarını belirten Edebali, “İlçemize 7 geri dönüşüm aracı kazandırdık. Geri dönüşümü çok önemsiyoruz. Temiz ve daha yeşil bir Yıldırım ve çevre şuurunun yaygınlaşması için çalışıyor ve yeşilin korunması adına da çocuklarımız için eğitici tiyatro oyunları düzenliyoruz” şeklinde konuştu.

Hizmetlerinde yeşile ayrı bir önem verdiklerini söyleyen Başkan Edebali, “2014 yılında yaklaşık 4 bin fidan ve 200 bin çiçek ekimi gerçekleştirdik. Toplamı 7 bin 500 metrekare olan yeşil alanı Yıldırım’a kazandırdık. Aynı zamanda 3 bin 500 metrekarelik alanı kaplayan 3 adet parkı da Yıldırımlıların hizmetine kazandırırken, 20 okul ve 9 hastanenin bahçe peyzaj düzenlemesini gerçekleştirdik” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X