Yeni Yıldırım ‘yeşil’ine sahip çıkıyor

Yıldırımlıların sosyal yaşam kalitesini yükseltmek adına önemli projeleri hayata geçiren Yıldırım Belediyesi, yaz ayları ile birlikte vatandaşların ilgi odağı haline gelen parklar ve yeşil alanlarda çalışmalarını yoğunlaştırdı.

Yeni Yıldırım ‘yeşil’ine sahip çıkıyor

Yıldırım Belediyesi ekipleri, park ve bahçelerdeki çalışmalarını ara vermeden sürdürüyor. Bir taraftan parklarda yıpranan ekipmanları yenileyen Yıldırım Belediyesi, diğer yandan yeşil alanlardaki çiçek ve ağaçların bakımını yapıyor. 

​Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Özellikle, yaz aylarında çocuklarımızın ve ailelerin yoğun ilgi gösterdiği parklarımızdaki oyun grupları ve oturma banklarındaki tadilatların yanı sıra yeşil alanlardaki budama ve çapalama işlemlerini periyodik olarak yapıyoruz. Amacımız başta çocuklarımız olmak üzere mahalle sakinlerinin mahallelerdeki parkları rahat vakit geçirebilecekleri, öncelikli tercih edecekleri yerler olmasını sağlamak” dedi.

Yeni Yıldırım’ın öncelikli felsefesinin ‘Yeşil ve Temiz Yıldırım’ olduğunun altını çizen Başkan Edebali, “Şehrimizin sürdürülebilir çevre politikası kapsamında yaptığımız tüm çalışmalarda yeşil alanların artırılması ve korunmasına önem veriyoruz. Çalışmalarımızı bu yönde devam ettiriyoruz” diye konuştu. Şehrin çehresini değiştirecek kentsel dönüşüm projesinde yeşil alanların kilit rol oynayacağını da dile getiren Başkan Edebali, “Hemşehrilerimizin rahat nefes aldığı, çocuklarımızın oyun oynayabildiği parkları sosyal yaşam alanları haline getirerek Yeşil Yıldırım’ı tekrar ayağa kaldıracağız” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X