Yeni Yıldırım’da engeller kalkıyor

Yıldırım Belediyesi, Mimar Sinan Engelsiz Parkı’nı hizmete açtı.

Yeni Yıldırım’da engeller kalkıyor

Törende konuşan Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Yıldırım’da bir engeli daha aşmanın mutluluğunu yaşadıklarını vurgulayarak, “Engelli kardeşlerimizin sosyal hayat içerisinde bulunmaları ve fiziksel aktivitelerini rahatça yapabilmeleri adına hayata geçirdiğimiz engelsiz parkımız ilçemize hayırlı olsun” dedi.

Mimar Sinan Engelsiz Parkı’nda engelli ve engelsiz çocukların birlikte oynayacaklarını belirten Başkan İsmail Hakkı Edebali, “2 bin 900 metrekare alan üzerinde kurulan parkımızı engelsiz çocuklarımızın da oynayabileceği şekilde tasarladık. Ayrıca parkımız yaklaşık bin 800 metrekarelik yeşil alanıyla mahallemize nefes aldıracak, çocuklarımızın sosyalleşmesine katkı sağlayacak” diye konuştu.

Yıldırım Belediyesi olarak sosyal adalet anlayışı içerisinde toplumun tüm kesimlerini kucaklayan bir yönetim sergilediklerini belirten Edebali, “Göreve geldiğimiz günden itibaren engellilerin karşılaştıkları zorlukları ortadan kaldırmak adına pozitif ayrımcılık yaparak, projelerimizi empatiile hizmete geçirmeye devam ediyoruz. Toplumun tüm kesimleriyle el ele vererek ‘Engelleri aşan Yıldırım’ hedefini en kısa sürede gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.

Yapılan hizmetlerin insan odaklı olduğunu kaydeden Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın da “Belediyemizin hayata geçirdiği projeler, ilçe sakinlerinin refah seviyesini kalitesini yükseltiyor. Yıldırım’da yaşayanların sosyal hayat başta olmak üzere her alanda yüzü gülüyor. Başta Başkan İsmail Hakkı Edebali ve emeği geçen herkesi kutluyor, parkın tüm Yıldırımlılara hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Protokol mensuplarıyla birlikte parkın açılışını yapan Edebali, çocuklarla birlikte engelsiz parkta bulunan oyun gruplarında keyifli dakikalar geçirdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X