Yeni yılı maden ocağında karşıladılar

Zonguldak’taki kömür ocağında çalışan işçiler, 2016 yılını yerin metrelerce altında pasta keserek kutladı.

Yeni yılı maden ocağında karşıladılar

Zonguldak’ın Kilimli beldesinde faaliyet gösteren özel bir maden şirketine ait kömür ocağında, 16.00-00.00 vardiyasında çalışan maden işçileri, girdikleri ocak içinde ahşap direk ve kalaslardan oluşturdukları sofra başında toplandı.

Geçen yılın son saniyelerini birlikte geriye sayarak geçiren işçiler, sofralarındaki “Kazasız belasız bir yıl dileğiyle” yazılı pastayı kesti. Birbirlerine pasta ikram eden işçiler, yeni yılın maden ocaklarında kazasız üretim getirmesini dileyerek, maden kazalarında yaşamını yitiren madenciler için dua etti.

“Bu günümüze şükürler olsun”

İki çocuk babası olan maden işçisi Mustafa Açıkgöz (45), 2015’in Zonguldak’ta faaliyet gösteren maden sektörü için belirsizliklerle geçtiğini belirtti.

Şirketlerin çoğunun kapandığını, şehirde göçün başladığını anlatan Açıkgöz, “Zonguldak’tan Soma’ya çok işçi gitti. İşçiler belirsizlik karşısında mutsuz. Devletimizin bir an önce bu duruma müdahale etmesini istiyoruz. Zonguldak’ta maden işçileri işsiz bir şekilde sokakta dolaşıyor. Yeni çıkan Maden Yasa’sı işçiler için güzel ama işveren için zor. Umudumuz hükümetimizde, yani Ankara’da” diye konuştu.

Yeni yılın kendileri için bir esprisinin olmadığını ifade eden Açıkgöz, “Biz yerin metrelerce altında çalışan yorgun insanlarız. Bu günümüze şükürler olsun. Allah kaza, bela vermesin. Yeni bir yıla giriyoruz. İnşallah işimiz olduğu sürece çalışmaya devam edeceğiz. Biz kömür kentiyiz, kömür çıkartmamız lazım. Bizde iş gücü var, iş yok. Bizim başka yerlerde ne işimiz var” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X