Yeniköy-Kurşunlu arasında ulaşım sorunu çözülüyor

Büyükşehir Belediyesi tarafından Karacabey’in Yeniköy–Kurşunlu arasındaki yolun genişliği 5 metreden 10 metreye çıkarılırken, yapılacak sıcak asfalt kaplama ile Kurşunlu’ya ulaşım sorunu da tamamen tarihe karışacak.

Yeniköy-Kurşunlu arasında ulaşım sorunu çözülüyor

Büyükşehir Belediyesi, 10 yeni ilçedeki ulaşım yatırımlarını da hız kesmeden sürdürüyor. Karacabey ilçesinin sahil kesiminde olan Kurşunlu Mahallesi’ne ulaşımın sağlandığı 5 metre genişliğindeki yolun kışın kar ve buzlanma yazın ise trafik yoğunluğu yüzünden ihtiyaçları karşılamaması üzerine devreye Büyükşehir Belediyesi girdi. Yaklaşık 8 kilometre uzunluğundaki yolun genişliği 5 metreden 10 metreye çıkarılırken, genişletme çalışmaları tamamlandıktan sonra yol sıcak asfaltla kaplanacak.

Karacabey Kurşunlu yolunda devam eden yol genişletme çalışmalarını yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bu yatırımın yaklaşık 4 milyon TL’ye mal olacağını ve bugüne kadar Karacabey ilçesindeki ulaşım yatırımlarının da 32 milyon TL’yi aştığını söyledi. 

Karacabey’in sahil beldesi olan Yeniköy ile Kurşunlu arasındaki yolun da en sıkıntılı bölgelerden olduğunu ifade eden Başkan Altepe, “Yol dar olması yüzünden sıkıntılar yaşanıyordu. Belediye ekiplerimiz çalışıyor ve yolun genişliğini 10 metreye çıkarıyoruz. Genişletme ve altyapı çalışmaları bittikten sonra 8 kilometrelik yolu sıcak asfaltla yapmayacağız. Özellikle Kurşunlu mahallesi halkının uzun yıllardır beklentisiydi. Kısa zamanda tamamlayıp, bu beklentide mutlu sona ulaşacağız. Şimdiden Kurşunlu ve Karacabey’e hayırlı olsun” dedi.

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan da yolun dar olması nedeniyle kışın kar ve buzlanma yüzünden yazın da yoğun trafikten sıkıntılar yaşandığını hatırlattı. Büyükşehir Belediyesi’nin devreye girmesiyle bu sorunların artık yaşanmayacağını kaydeden Özkan, bölgeye yaptıkları yatırımlar nedeniyle Başkan Altepe’ye teşekkür etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X