‘Yenilenebilir enerijde mevzuatsal eksik yok’

Özgül Holding Yönetim Kurulu Başkanı Özgül, ‘Yenilenebilir enerji alanında devletten bir şey beklemek gereksiz, bu alanda mevzuatsal hiçbir eksik görmüyorum’ dedi

‘Yenilenebilir enerijde mevzuatsal eksik yok’

Özgül Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Özgül, yenilenebilir enerji alanında devletten bir şey beklenmemesi gerektiğini belirterek, “Bu alanda mevzuatsal olarak hiçbir eksiklik görmüyorum” dedi. Özgül ayrıca yatırımcının hemen geri dönüş beklememesini söyleyerek, ‘Normal olarak yenilenebilir yatırımları 9 ila 12 yıllık periyotlarda geri dönmesi makuldür’ şeklinde konuştu.

 

Özgül, Boğaziçi Enerji Kulübü’nce düzenlenen toplantının ardından, AA muhabirine yenilenebilir enerji hakkında değerlendirmelerde bulundu. 

 

Yenilenebilir enerji alanındaki yatırımların, 9 ila 12 yıllık periyotlarda geri dönüşümünün beklenmesi gerektiğini ifade eden Özgül, şöyle devam etti: 

 

“Yenilenebilir enerji alanında devletten bir şey beklemek gereksiz, bu alanda mevzuatsal hiçbir eksik görmüyorum. Yatırımcı olarak bu alanda çok hızlı geri dönüşleri beklemememiz lazım. Normal olarak yenilenebilir yatırımları 9 ila 12 yıllık periyotlarda geri dönmesi makuldür. Çünkü zaten yatırım ömrü 50 yıl, bu nedenle uygulanabilir ve makul yatırımlardır bunlar. Yenilenebilir enerjide yapılan yatırımlar hiçbir zaman yanlış değildir.”  

 

Türkiye’de özellikle rüzgar enerji santrallerinde kullanılan ana ekipmanlardan kanat ve kulenin üretildiğini bildiren Özgül, sektörün geliştiğini, bu alana daha çok yatırım yapılması gerektiğini dile getirdi. 

 

“Biz yatırım endeksli bir şirketiz. temel hedefimiz yatırımcı olmaktır” diyen Özgül, “Biz ticaret üzerinden değil yatırım üzerinden para kazanmayı tercih ediyoruz. İstihdamı ve üretimi artırmak ana hedefimiz” dedi. 

 

Özgül, rüzgar ve güneş alanında ciddi yatırımlarının bulunduğunu aktararak, “Türkiye’de rüzgarda 11 yerde güneşte ise 17 yerde yatırım aşamasında devam eden lisanslı projelerimiz var. Ana hedefimiz rüzgarda güneşte bir portfolyo oluşturabilmek. Ayrıca, bir yabancı ortakla da bir projeye girebiliriz” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X