Yenişehir, 122 bin kişiyi uçurdu

Yenişehir Havalimanı’ndan gelen son veriler umutları artırdı. ”İlgi bizi sevindiriyor” diyen Belediye Başkanı Çelik, Antalya ile Balkanlar için girişimcilerin sürdüğünü söyledi.

Yenişehir, 122 bin kişiyi uçurdu

GÜRHAN ADANA-AYŞEGÜL GÜRAL AKTÜRK

Bursa’nın en önemli eksiklerinden biri olarak gösterilen hava ulaşımı konusunda atılan adımlar meyvelerini vermeye başladı. Yıllarca atıl bekleyen Yenişehir Havaalanı’ndan 1 Ocak-30 Ağustos tarihleri arasında yurt içi ve yurtdışı tarifeli, charter, özel ve hac-umre seferlerinde toplam 122 bin 90 yolcu uçtu.

 

Havalimanı yetkililerinden edinilen bilgiye göre, Anadolujet’in Trabzon ve Erzurum’a 11 Mart’ta başlattığı seferlere ilgi giderek arttı. O tarihten bu yana Trabzon Yenişehir hattında 25 bin 905 yolcu seyahat etti. 

 

Bursa ile Erzurum arasında ise 25 bin 392 kişi uçtu. 23 Mayıs’ta seferlerin başladığı Ankara’dan 12 bin 31 yolcu gelirken, 13 bin 243 yolcu Başkente gitti. Bu iki il arasında havayolunu tercih eden yolcu sayısı toplamda 25 bin 274 olarak kayıtlara geçti. Ankara ile eş zamanlı start alan Diyarbakır seferleri ile seyahat eden yolcu sayısı ise 9 bin 212 oldu. 26 Mayıs’tan bu yana gerçekleştirilen Bursa-Muş seferlerini de 8 bin 652 yolcu tercih etti. Bu arada Yenişehir-Kuveyt arasında yapılan uçuşlarla 4 bin 532 kişi geliş, 1974 kişi gidiş yönünde olmak üzere 6 bin 506 yolcu seyahat etti.

SIRADA BALKANLAR VAR

Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik, Antalya ile Balkan ülkelerine de seferlerin konması için girişimler yapıldığını belirterek, “Havalimanımızdan gerçekleştirilen tarifeli seferlere ilgi bizleri sevindiriyor. Önümüzdeki günlerde havalimanımızdan başka merkezlere uçuşların düzenlenmesini heyecanla bekliyoruz” dedi.

TERÖR OLAYLARI ETKİLEMEDİ

Yenişehir Havalimanı yetkilileri, yaşanan terör saldırılarının doğu illerine yönelik seferleri etkilemediğini ifade etti. Yenişehir’den Diyarbakır’a pazartesi ve cumartesi günleri; Muş’a salı ve pazar günleri; Trabzon’a pazartesi, perşembe ve cumartesi günleri; Erzurum’a çarşamba, cuma, pazar günleri; Ankara’ya ise haftanın her günü sefer düzenleniyor.

İÇ HATTA YÜZDE 167 ARTIŞ

Yenişehir Havalimanı’nda ağustosta bir önceki yılın aynı ayına göre, iç hat yolcu trafiği yüzde 167 oranında artarken, dış hat yolcu trafiğinde ise yüzde 9 düşüş kaydedildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X