Yenişehir Belediye Başkanı’ndan ölü bulunan 84 köpek açıklaması

Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik, ölü bulunan 84 köpekle ilgili açıklama yaptı.

Yenişehir Belediye Başkanı’ndan ölü bulunan 84 köpek açıklaması

Yenişehir Çamönü Mahallesi’nde dün 84 köpeğin ölü bulunması üzerine jandarmanın yaptığı çalışmayla köpekleri bölgeye bırakanlar belirlendi. İnegöl Belediyesi’nde çalışan 3 işçi hakkında 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanununa muhalefet suçu dahil idari, cezai ve disiplin açısından gerekli incelemeler yapılacağı belirtildi. 

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik, “Süreçle ilgili çok hassas olduğumuz halde, çeşitli yayın organlarında bu hadise Yenişehir ilçesinde yaşanmış gibi onlarca yayın yapılmıştır. Ülke ekonomisine tarım ve hayvancılığa kattığı değeri tartışılamayacak boyutta olan Yenişehir ilçemizle ilgili adeta bir karalama kampanyası yürütülmüştür. Yenişehir ilçe insanının merhamet ve şefkat duygularının yoğunluğu, tüm canlılara olduğu gibi sokak hayvanlarına karşı da gerçek bir samimiyettendir. Bölgemizde bulunan hayvan hakları savunma derneklerinin de çok iyi bildiği üzere Yenişehir Belediyemiz, sokak hayvanlarının yaşamlarını sürdürebilmeleri için ciddi ve programlı çalışmalar yürütmektedir. Yenişehir Belediyesi olarak olayın gelişiminin hemen ardından bu hadiseyi gerçekleştiren kişilerin takibi ve tespiti konusunda gereğini yapacağımızı kamuoyuna bildirmiştik. Bu olayda sabır ve sükunet göstererek samimi olarak belediyemize güvenen, tüm kişi ve sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ederim. İlçemiz sınırları içerisinde gerçekleşen bu menfur hadise karşısında belediyemizin yapmış olduğu sabır ve sükunet çağrısına uymayarak belediyemize güvenmeyen, bu menfur olayın belediyemiz tarafından yapıldığını beyan ve ima ederek ulusal ve sosyal medya nezdinde kamuoyu oluşturan kişi ve sivil toplum örgütlerini, açıklanan bu sonuçtan sonra kendi vicdanları ile baş başa bırakıyorum. Bu menfur olayın en başından itibaren iyi niyetten yoksun ve maalesef ülke nezdinde ilçemizin imajını zedeleyen ve küçük düşüren bu kişileri önce Allah’a sonra halkımıza havale ediyorum. Bu menfur hadiseyi gerçekleştiren ve ilçemiz sınırları içerisine terk eden insanlar İlçe Jandarma Komutanlığımıza bağlı ekiplerce yakalanmış ve ifadelerinde yaptıkları işlemi itiraf etmişlerdir. Bu şahısların Yenişehir ilçemiz ve Yenişehir Belediyemiz ile hiçbir ilgisinin bulunmadığı kesinleşmiştir” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X