Yenişehir biberini dünya tanıyacak

Yenişehir Belediyesi’nin düzenlediği 4. Uluslararası Altın Biber Festivali çerçevesinde, Karasıl Mahallesi’nde Biber Hasat Şöleni düzenlendi. Belediye Başkanı Süleyman Çelik, konuk halk oyunları ekipleri ve vatandaşlarla biber hasatı yaptı.

Yenişehir biberini dünya tanıyacak

GÜRHAN ADANA 

Yenişehir Belediyesi’nin düzenlediği 4. Uluslararası Altın Biber Festivali’nin son gününde Karasıl Mahallesi’nde Biber Hasat Şöleni düzenlendi. Şölene katılanlar birlikte biber hasadı yaptı. Karasıl’daki etkinlikte en iyi buzağı yetiştiricilerine plaket ve ödülleri verilirken, konuklara gözleme ve ayran ikram edildi.

Belediye Başkanı Süleyman Çelik, ilçenin tarım potansiyeline dikkat çekti. Yenişehir Ovası’nın ülkenin sayılı tarım arazilerine sahip olduğunu ifade eden Çelik, ‘Yenişehirimizde şüphesiz ki öne çıkan ilk ürün biber çeşitleri oluyor. Hem iç piyasaya, hem de yurtdışındaki pazarlara gönderilen Yenişehir biberinin 4.sünü düzenlediğimiz festivallerle tanıtımını amaçlıyoruz’ dedi. 

Festivallerin ayrıca ilçenin turizm hareketliliğine de katkısı olacağına inandığını ifade eden Çelik, ilçenin tarihi ve turistik yerlerinin de farkına varılmasını istediklerini kaydetti. Yenişehir Kaymakamı Suat Seyitoğlu da, bu tür festival organizasyonlarının ilçenin değerlerinin tanınmasında önemli olduğunu vurguladı.

TARIMA KATKI

Ardından ilçe merkezindeki etkinliklere geçildi. Derviş Eroğlu Bulvarı’ndan başlayan kortej yürüyüşü, tarım aletleri sergisinin açılışının yapılacağı Santral Park’a kadar sürdü. Etkinliklerin bu bölümüne katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, serginin açılışını gerçekleştirdi. Altepe ve Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik, sergiye katılan firma temsilcilerine plaket verdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe tarımın gelişmesine katkı verdiklerini ifade ederek, “Büyükşehir olarak Danimarka, Finlandiya, Hollanda ve Almanya’ya çeşitli ürünler gönderiyoruz. Bu ülkelere Kuveyt de eklendi. Yenişehir’de de dünya standartlarına uygun ürünler üreteceğiz ve pazarlayacağız” dedi.

Köy stantlarının gezilmesi ve halk oyunlarının ardından konuklara Türk kahvesi, gözleme, ayran ve Osmanlı şerbeti ikram edildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X