Yenişehir-Bilecik hattı sil baştan

Vali Münir Karaloğlu, Bilecik`teki demiryolu bağlantısının bulunduğu arazide meydana gelen heyelan nedeniyle Yenişehir-Bilecik hattının yeniden projelendirileceğini ve bu nedenle YHT projesinde gecikme olacağını söyledi.

Yenişehir-Bilecik hattı sil baştan
SEYİT GÜNDOĞAN
 
İl Koordinasyon Kurulu toplantısında; Bursa’daki tüm kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelen Vali Münir Karaloğlu, Bursa’da devam eden yatırımların sorunsuz ilerlediğini söyledi.
 
Şu an Bursa genelinde kamu kurumlarının ve yerel yönetimlerin yürüttüğü 577 proje olduğunu kaydeden Karaloğlu, bu projelerin 160’ının tamamlandığını, 334’ünün devam ettiğini ve 83′ adedinin bir kısmının ihale aşamasında, bir kısmının da proje aşamasında olduğunu hatırlattı.
 
“PERFORMANSIMIZ FENA DEĞİL”
 
577 projenin toplam tutarının 11 milyar 166 milyon 369 bin lira olduğuna dikkat çeken Karaloğlu, “2014 yılı ödeneğimiz 1 milyar 387 milyon 344 bin liradır. Bunun eylül ayı sonuna kadar 1 milyar 107 milyon 409 bin lirası harcanmış durumdadır. Ödeneğe ve harcanma durumuna baktığımızda performansımız fena değil. Toplam 11 milyarlık bu proje tutarının şu ana kadar harcaması. 6 milyar 22 milyon civarındadır. 577 projenin 46’sı ulaşım, 68’i eğitim, 87’si tarım, 261’i hizmet sektörü, 42’si kültür, 26’sı enerji, 17’si sağlık, 4’ü turizm, 6’sı ormancılık ve 5 madencilik alanıyla ilgilidir” diye konuştu.
 
“YHT’NİN YENİŞEHİR-BİLECİK HATTINDA GECİKME OLACAK”
 
İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu sorunsuz bir şekilde devam ettiğini ifade eden Karaloğlu, “Hem İzmir Körfez Geçiş Köprüsü, hem otoyol çalışmaları, gün be gün hızla ilerliyor. 2015 yılının sonunda İzmit Körfez Köprüsü ile beraber Gemlik’e kadar olan kısmı açılacak. 2016 yılının ilk çeyreğinde de Bursa çevre yoluna bağlanmış olacak. Bursa’yı hızlı trene hattına bağlayacak olan Bursa-Yenişehir-Bilecik hattındaki çalışmalar da devam ediyor. İhalesi yapılan Bursa-Yenişehir hattındaki; tüneller, viyadükler ve normal yol çalışmaları devam ediyor. Ancak, Yenişehir-Bilecik hattında; Bilecek’teki demiryolu bağlantısının bulunduğu arazideki yer kayması dolayısıyla proje sil baştan yeniden yapılıyor. Onun için bir miktar gecikme var. Orası da en kısa zamanda projesi biterek ihale aşamasına gelecek” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X