Yenişehir-Bilecik yoluna yeni ihale

Yenişehir ile Bilecik arasındaki 40 kilometrelik mesafeyi 32 kilometreye indirecek duble yolda yarım kalan çalışmalar için yeniden ihale süreci başlatıldı.

Yenişehir-Bilecik yoluna yeni ihale

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, daha önce iki kez ihale edilen ve sadece 7 kilometresi tamamlanabilen yolda, kalan 25 kilometrelik bölüm için girişim başlatıldığını bildirdi.

AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Erdemir, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik ile birlikte ihale sürecinin yeniden başlatılması için Ankara’da bir dizi temaslarda bulunduklarını belirten Şahin, “Konuyu önce Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Hamdi Yıldırım ile görüştük. Heyetimiz dinleyen müsteşar Yıldırım sürecin derhal başlatılacağı müjdesini verdi” dedi. 

BAKANDAN DESTEK SÖZÜ

Hüseyin Şahin, daha sonra da Ulaştırma Bakanı Feridun Bilgin ile görüştüklerini ve sürece destek sözü aldıklarını da kaydetti. Bilecik’in son yıllarda önemli bir kalkınma hamlesi içinde olduğunu ifade eden Hüseyin Şahin, yeni yolun tamamlanmasıyla birlikte Bursa ile Bilecik arasında ekonomik açıdan daha verimli işbirlikleri yapılabileceğini söyledi. 

Şahin, “Yol Bilecik’i limana yaklaştırırken, Bursa’yı da ulusal demiryoluna yaklaştırmış olacak. Öte yandan hızlı tren hattı tamamlandığında da, Bursa ve Bilecik ekonomileri daha entegre hale gelmiş olacak. Bu da ülkemizin ekonomisine ayrı bir dinamizm katmış olacak. Yeni yol turizm ve kültürel kalkınmaya da olumlu etki yapacak” ifadelerine yer verdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X