Yenişehir-Bilecik yolunda çalışmalar yeniden başladı

Yenişehir ile Bilecik arasında 30 kilometrelik yol için 2014 yılında yapılan ihaleye itiraz edilmesiyle yarım kalan çalışmalar, hukuki sürecin tamamlanmasıyla yeniden başladı.

Yenişehir-Bilecik yolunda çalışmalar yeniden başladı

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, yapım işini üstlenen yüklenici firmanın şantiye kurma çalışmalarına başladığını bildirdi. Hukuki süreç başlayınca 8 kilometrelik bölümü bitirilen yolda çalışmalarının yarım kaldığını belirten Şahin, “Süreç bu yıl şubat ayı sonunda bitti ve mart ayı başında da yüklenici firmaya yer teslimi yapıldı” dedi. 

Çalışmalara Yenişehir’den başlanacağını belirten Milletvekili Hüseyin Şahin, “Öncelikle Yenişehir Kuzey Çevre Yolu’nda 4 kilometre gidiş, 4 kilometre geliş olmak üzere toplam 8 kilometre olan bölümün yıl sonuna kadar bitirilmesi hedefleniyor. 30 kilometrelik diğer kısımda da yarım kalan 22 kilometre ve Bilecik bağlantı köprülü kavşağının da 2 yıl içinde bitirilmesi hedefleniyor” diye konuştu.

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, “Yol Bilecik’i limana yaklaştırırken, Bursa’yı da ulusal demiryoluna yaklaştırmış olacak. Yeni yol turizm ve kültürel kalkınmaya da olumlu etki yapacak” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X