Yenişehir festivale hazırlanıyor

Yenişehir Belediyesi’nin düzenlediği 4. Uluslararası Altın Biber Festivali ve Kurtuluş Etkinlikleri 3 gün sürecek. Belediye Başkanı Süleyman Çelik, etkinlik ile ilgili bilgi verdi.

Yenişehir festivale hazırlanıyor

GÜRHAN ADANA

 

5 Eylül günü saat 17.00’da Çınarlı Camii’nde mevlit okunmasıyla başlayacak etkinliklerin ardından, Uluköy Mahallesi’nde geleneksel kına gecesi ve uluslararası halk oyunları ekiplerinin gösterileri izlenecek. Daha sonra da, Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Kültür Merkezi’nde Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Sıra Gecesi Topluluğu’nun konseri başlayacak. İkinci günü saat 10.00’da Çeltikçi Mahallesi’nde uluslararası halk oyunları ekiplerinin gösterileri, daha sonra Belediye Meydanı’nda Yenişehir Belediyesi Osmanlı Mehteri’nin gösterisi ve ardından da Yenişehir’in düşman işgalinden kurtuluşu canlandırılacak. Yenişehir Belediyesi Kılıçkalkan Ekibi’nin gösterisinin ardından Selimiye ve Kıblepınar Mahalleleri’ndeki şehitlikler ziyaret edilecek. Etkinlik çerçevesinde ilçe tarımının anlatılacağı bir de konferans yer alacak.

Üçüncü gün ise saat 13.00’da Karasıl Mahallesi’nde Biber Hasat Şöleni düzenlenecek. Saat 16.00’da Derviş Eroğlu Bulvarı’ndaki kortej yürüyüşünün ardından tarım aletleri stantları açılacak. Ödüllü stant yarışması ve plaket töreni sonrasında, kıl çadırda konuklara Türk kahvesi, gözleme, ayran ve Osmanlı şerbeti ikram edilecek. Festival, saat 21.00’da başlayacak olan Mustafa Keser konseriyle sone erecek.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X