Yenişehir hava kargo taşımacılığına açılacak

Bursa iş dünyasının çatı örgütü BTSO’dan Yenişehir Havalimanı ile ilgili önemli açıklama geldi. Başkan Burkay, ”Sabiha Gökçen yeni yollar sayesinde Bursa’nın havalimanı oldu. Yenişehir’i hava kargo taşımacılığına açacağız” dedi.

Yenişehir hava kargo taşımacılığına açılacak

ASLIHAN AYDIN

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı İbrahim Burkay, Yenişehir Havalimanı’nın hava kargo taşımacılığına açılacağını söyledi.

Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş Adamları Derneği’nin (BALKANTÜRKSİAD) 2017 yılı Yüksek İstişare Kurulu toplantısı, önceki akşam Mercure Hotel’de gerçekleştirildi.

Toplantının konuk konuşmacısı İbrahim Burkay, Bursa’nın Türkiye’nin itici gücü olduğunu belirtti.

Kentte fuar merkezi projesi için çalışmaların sürdüğünü belirterek, “Üretmek tamam ama bunu satmamız gerekiyor. Öyle fuar merkezleri görüyoruz ki ‘Benim kentimde de böyle bir merkez olsun’ diyoruz. Bu yatırımların büyük kısmı son 20-30 yıldır Asya Pasifik bölgesinde oluyor. Çünkü o coğrafya üretimin merkezi. Bu noktada Bursa da Türkiye’nin üretim merkezi. O yüzden Bursa’ya yakışır bir fuar merkezi olsun istiyoruz” dedi.

Sabiha Gökçen Havalimanı’nın yeni yollar sayesinde Bursa’nın havalimanı olduğunu vurgulayan Burkay, “İnşallah Yenişehir’i hava kargo taşımacılığına açacağız. Gıda ve diğer alanlardaki ürünleri hava kargo taşımacılığı ile göndereceğiz” diye konuştu.

BALKAN ÜLKELERİNE TİCARET MERKEZİ

BALKANTÜRKSİAD Başkanı Berat Tunakan, göreve geldiklerinden bu yana yoğun bir dönem geçirdiklerini söyledi. İlk olarak 4 ana hedef belirlediklerini ifade eden Tunakan, “İlk olarak her bir tuğlasında sizin katkınızın olduğu BALKANTÜRKSİAD Evi’mize taşındık. Önümüzdeki günlerde açılışını yapacağız” dedi. Üyeler arasındaki sinerjiyi artırmak istediklerini dile getiren Tunakan, “Balkan ülkeleri ile ilişkileri geliştirerek kalıcı hedefler bırakmayı hedefliyoruz. Çalışma gruplarını işler hale getirmeye ilişkin çalışmalarımız da ilk günkü kararlılığımızla devam ediyor” ifadelerini kullandı. Tunakan, Balkan ülkelerinde dış ticaret merkezleri açacaklarını da sözlerine ekledi.

İSTANBUL’A BALKANTÜRKSİAD ŞUBESİ

BALKANTÜRKSİAD Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Aytuğ Onur ise Balkan kökenli işadamlarının başarılarından gurur duyduklarını vurguladı. Yakın zamanda İstanbul’da şube açacaklarının altını çizen Onur, ”Mart ayı sonunda yapılan genel kurul toplantısında göreve gelen yönetim kurulumuzun büyük bir heyecan ile çalıştığını ve hizmet çıtasını yukarı taşıdığını görüyoruz” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X