Yenişehir OSB yatırımcıyı bekliyor

Yenişehir Organize Sanayi Bölgesi’nin (YOSAB) 2. uygulama alanındaki yatırımlar için yatırımcıların, ocak ya da şubat aylarından itibaren ruhsat için başvuru yapabilecekleri belirtildi.

Yenişehir OSB yatırımcıyı bekliyor

GÜRHAN ADANA

Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik, Yenişehir Organize Sanayi Bölgesi’nin (YOSAB) 54 arsadan oluşan toplam 934 dönümlük 2. uygulama alanındaki yatırımlar için, yatırımcıların ocak ya da şubat aylarından itibaren ruhsat için başvuru yapabileceklerini kaydetti. YOSAB’ın 2. uygulama alanındaki 54 sanayi imarlı arsada altyapı çalışmaları yapılacağını anlatan Çelik, “Bölgede arıtma tesisi, yollar ve idari bina yapılacak. Ayrıca doğalgaz hatları döşenip elektrik enerjisi nakil hatları çekilecek” dedi.

Altyapıyı oluşturan bu 5 çalışma için proje hazırlık çalışmalarına başladıklarını ifade eden Çelik, “Proje çizimini 6 ayda tamamlayıp 1,5 yıl içinde de yapım çalışmalarını bitirmeyi amaçlıyoruz. YOSAB yönetimi bu çalışmaları gerçekleştirirken, yatırımcı da arsasında sanayi tesisini kurmaya başlayabilir. Her iki çalışma eşzamanlı olarak yürütülebilecek” diye konuştu.

İŞ OLANAKLARI ARTACAK

Yatırımcıların bölgeye ilgisinin son zamanlarda arttığına işaret eden Belediye Başkanı Süleyman Çelik, “Bölgedeki arsalardan önceki yıllarda satın almış olan yatırımcılar, son günlerde gelerek gelişmelerle ilgili bilgi alıyorlar. Bölgeye yönelik ilgi, önümüzdeki günlerde daha da artacak” dedi.

Tarıma dayalı ekonomik yapısıyla ilçenin istihdam sorunu bulunduğunu ifade eden Başkan Çelik, özellikle gençlerin başka il ve ilçelere taşındığını anlattı. Çelik, “Yenişehir’in geçim kaynaklarının yüzde 80’lik bölümünü tarımsal faaliyetler oluşturuyor. Yenişehir’den dışarıya göç yaşanıyor. Organize Sanayi Bölgesi’nin 2. uygulama alanında yapılacak yatırımlarla ilçe ekonomisi hareketlenirken, iş olanakları da artacak” ifadelerine yer verdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X