Yenişehir Ovası’nda sulama heyecanı

Yenişehir Ovası’nda hayat verecek olan Boğazköy Barajı’ndan sulama başladı. Böylece proje kapsamındaki toplam 110 bin dönüm araziden 70 bin dönümü suya kavuştu.

Yenişehir Ovası’nda sulama heyecanı

GÜRHAN ADANA     

Yenişehirli çiftçilerin yıllar süren umutlu bekleyişleri sonunda gerçek oldu. Boğazköy Barajı’nda toplanan sular yeraltına döşenen kanallarla bazı bölgelerdeki tarlalara ulaştırılmaya başlandı. 

Haziran ayı başından itibaren kademeli olarak bazı köylerin arazilerine su verilmeye başlandığını belirten Sulama Birliği Başkanı Cengiz Şen, ‘Çeltikçi, Çardakköy, Cihadiye, Demirboğa, Barcın, Karaköy, Karacaali, Menteşe, Koyunhisar, Marmaracık, İnegöl’e bağlı Boğazköy, Sungurpaşa ve Karagölet ile Kestel’e bağlı Soğuksu köylerindeki çiftçiler arazilerini baraj suyuyla sulamaya başladılar’ dedi.  

SULAMA İÇİN ÜYELİK ŞARTI

Arazilerinde baraj suyunu kullanmak isteyen çiftçilerin Yenişehir Sulama Birliği’ne üye olmaları gerektiğini söyleyen Şen, arazilerin tapu fotokopileri ve nüfus cüzdanlarıyla Sulama Birliği’ne başvuran çiftçilerin üyeliklerinin yapıldığını dile getirdi. 

Şen, ‘1 dönüm arazi için bir kereliğine 12 TL üyelik bedeli alıyoruz. Sulama projeleri kapsamında kalan arazilerinde kendi sulama sistemleriyle sulama yapmayı sürdürmek isteyen çiftçilerimizden ise ayrıca dönüm başına 5 TL tahsil ediyoruz’ diye konuştu.

Sulama suyunun tarlalara ulaştırılması ve hatların bakımı işini Sulama Birliği’nin organize ettiğine dikkat çeken Şen, Boğazköy Barajı Sulama Projesi’nin dışında geçen yıl hizmete giren Yeraltı Sulama Projesi’nin de kendi sorumluluk alanı içinde kaldığını anlattı. 2 sulama projesi için yaklaşık 3 bin çiftçinin üyelik başvurusunda bulunmasının beklendiğini vurgulayan Şen, ‘Bu sulama projelerinden yararlanmak isteyen çiftçilerimizin birliğe üye olup hem yasal zorunluluğu yerine getirmelerini, hem de böylece birliğe destek vermelerini bekliyoruz’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X