Yenişehir Ovası’ndan bereket fışkıracak

Yenişehir Ovası’na hayat verecek olan Boğazköy Barajı Sulama Projesi’nde sona gelindi. Baraj suyunu tarlalara ulaştıracak olan yeraltı hatlarının döşendiği bazı bölgelere mayıs ayından itibaren su verilmeye başlanacak.

Yenişehir Ovası’ndan bereket fışkıracak

GÜRHAN ADANA

AK Parti Yenişehir İlçe Başkanı Adnan Kamıl, Boğazköy Barajı’nın 155 bin dönüm alanda sulama yapılmasını sağlayacağını anlattı. Kamıl, “Baraj suyunu arazilere taşıyacak olan hatların döşenmesi ve arazilerin toplulaştırma çalışmaları sürüyor. Toplam 356 kilometre hattın 250 kilometresi döşendi. Kalan bölgelere hat döşemesi ağustos ayında bitirilecek. Hat döşeme işi tamamlanan Yenişehir Çardak, Menteşe, Karacaali ve Karaköy Mahalleleri’yle İnegöl Sungurpaşa Mahallesi’ndeki çiftçilerimiz, arazilerinde 1 ay kadar sonra baraj suyunu kullanmaya başlayacaklar” dedi.

TOPLULAŞTIRMA BİTİYOR

Boğazköy Barajı Sulama Projesi kapsamında, toplulaştırma çalışmalarının da yürütüldüğünü ifade eden Kamıl, “Geçmiş yıllarda İl Özel İdaresi tarafından 79 bin 890 dönüm arazide toplulaştırma yapılmış. Artık DSİ 1. Bölge Müdürlüğü’nce yürütülen 1’inci merhale toplulaştırma çalışmalarında 91 bin 560 dönüm alanda toplulaştırma yapıldı. Böylece toplulaştırılan arazi miktarı toplam 171 bin 450 dönüme ulaştı. Yenişehir’in 22, Kestel’in 2, İnegöl’ün ise 3 mahallesinde çalışmalar tamamlandı. Şu an çalışmalara Yenişehir’in Çayır, Ebeköy ve Marmaracık köylerinde devam ediliyor. Bu 3 mahalledeki toplulaştırma çalışmalarının yılbaşına kadar tamamlanması planlanıyor” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X