Yenişehir uçuyor

Yenişehir Uluslararası Havalimanı’nda yılın ilk 5 ayında gerçekleşen seferlerde taşınan yolcu sayısı açıklandı. Bir önceki yılın aynı dönemine göre taşınan yolcu sayısı iki kat arttı.

Yenişehir uçuyor

GÜRHAN ADANA

Yenişehir Uluslararası Havalimanı’nda yılın ilk 5 ayında gerçekleşen seferlerde giden ve gelen yolcu sayıları açıklandı. Bu yıl ocak ayından mayıs ayının sonuna kadar iç hatlarda 109 bin 854, dış hatlarda ise 10 bin 793 olmak üzere toplam 120 bin 647 yolcu taşındı. 2015 yılının ilk 5 aylık döneminde ise iç hatlarda 31 bin 4, dış hatlarda 11 bin 976 olmak üzere toplam 42 bin 980 yolcu taşınmıştı.

Yetkililer bu yılın 5 ayındaki yolcu sayısının, havalimanının ulaşıma açıldığı 2001 yılından bu yana aynı dönemde ulaşılan en yüksek yolcu sayısı olduğunu belirttiler. Yenişehir Uluslararası Havalimanı’ndan Ankara, Trabzon, Erzurum, Diyarbakır, Muş ve Samsun’a tarifeli seferler gerçekleştiriliyor. Haftanın 7 günü Ankara’ya, pazartesi, perşembe, cumartesi günleri Trabzon’a, çarşamba, cuma ve pazar günleri Erzurum’a, perşembe ve pazar günleri Diyarbakır’a, salı ve cuma günleri ise Muş’a, çarşamba ve cumartesi günleri ise Samsun’a seferler düzenleniyor. Havalimanından ayrıca çeşitli havayolu firmaları tarafından umre ve hac seferleriyle yurtdışı iş gezileri için charter seferleri yapılıyor.

Bu arada Kuveyt’ten Yenişehir Uluslararası Havalimanı’na tarifeli charter seferleri düzenlenmesi için hazırlıkların yapıldığı belirtildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X