Yenişehir YÖK’ün onayını bekliyor

Yenişehir İbrahim Orhan Meslek Yüksekokulu’nda Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programı’na öğrenci alımının, üniversite senatosunda onaylanarak YÖK’e gönderildiği bildirildi.

Yenişehir YÖK’ün onayını bekliyor

GÜRHAN ADANA

Uludağ Üniversitesi’ne bağlı Yenişehir İbrahim Orhan Meslek Yüksekokulu’nda Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programı’na öğrenci alınması için Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) onayı bekleniyor. Okul Müdürü Dr. Serhat Ayas, Uludağ Üniversitesi Senatosu’nun talep yazısını gönderdiği YÖK’ün, önümüzdeki hafta sonuna kadar karar vermesini beklediklerini söyledi.

2013 yılında Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programı’nın açılmasının onaylandığını ifade eden Ayas, bu programa öğrenci alınması için talepte bulunduklarını belirtti. Konunun önce Meslek Yüksekokulları Kurulu’nda (MEYOK) ele alındığını dile getiren Ayas, bu kurulda kabul edilen talebin Üniversite Senatosu’na sunulduğunu anlattı. 

KONTENJAN 30 ÖĞRENCİ

Ayas, “Senato, onayladığı talebi YÖK’e gönderdi. YÖK tarafından talebimizin kabul edilmesi durumunda, 2016-2017 eğitim öğretim döneminde Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programı’na 30 öğrenci kontenjanı verilecek. Öğrenciler, Yenişehir Uluslararası Havalimanı’nda pratik eğitim alacak ve staj görecekler” dedi.

Ayas, yüksekokuldaki 9 programda toplam 981 öğrencinin öğrenim gördüğünü sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X