Yenişehir’de altyapıya köklü çözüm

Yenişehir’de 2 yıldır sürdürülen kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarının döşenmesi çalışmalarının önümüzdeki yıl yaz aylarında tamamlanacağı bildirildi.

Yenişehir’de altyapıya köklü çözüm

GÜRHAN ADANA

Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik, ilçedeki altyapı çalışmalarında sona yaklaşıldığını belirtti. Çelik, altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından, yol, tretuvar ve çevre düzenlemesine geçilerek ilçenin en önemli sorunlarına köklü çözüm getirilmiş olacağını ifade etti.

Yolların kazılarak toplam 140 kilometre uzunluğunda kanalizasyon şebekesinin döşendiğini belirten Çelik, ana şebekeden evlere bağlantı çalışmalarının ise yüzde 80’lik bölümünün tamamlandığını kaydetti. Evsel atıkların ilçenin arıtma tesisine ulaştırıldığını vurgulayan Çelik, “Artık atık sular bu arıtma tesisinde temizlenerek doğaya veriliyor. Bu sayede doğa kirlenmiyor” diye konuştu.

YAĞMUR SUYU HATTI

İlçede, aşırı yağışlarda bazı bölgelerde su birikintileri oluştuğunu anlatan Çelik, bu sorunu çözmek için de toplam 30 kilometre uzunluğunda yağmur suyu hattı döşendiğini söyledi. MOSEBE sistemi için de, altyapı çalışmaları yapılırken 15 kilometre uzunluğunda kazı yapıldığını vurgulayan Çelik, “MOBESE sistemi için de altyapıyı hazırladık. Kanalizasyon ve yağmur suyu hatları döşenirken, MOBESE için yaptığımız çalışma sayesinde bir daha yollarda kazı yapılmasına gerek kalmadı” dedi.

İlçenin, önümüzdeki yıl haziran ayından itibaren altyapıya dönük tüm sorunlarının çözüme kavuşturulmuş olacağını dile getiren Belediye Başkanı Süleyman Çelik, “Gelecek yıl yaz aylarından itibaren çalışma yapılan yollarda asfalt ya da parke taş çalışmaları yapacağız ve çevre düzenlemeleri gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

Altyapı sorunlarının ilçenin gelişiminin önünde en büyük engel olduğunun altını çizen Çelik, “Önümüzdeki yılın son aylarında yolları asfaltlanmış, yürüyüş yolları ve tretuvarları tamamlanmış bir şehre kavuşacağız” ifadelerine yer verdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X