Yenişehir’de biber festivali

Yenişehir 3. Uluslararası Altın Biber Festivali yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Festivale katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ilçede yetiştirilen biber çeşitlerine pazar bulunması konusunda girişimlerde bulunacaklarını belirtti.

Yenişehir’de biber festivali

GÜRHAN ADANA

Derviş Eroğlu Bulvarı’ndan kortej yürüyüşüyle başlayan festival, Şehit Ömer Halisdemir Kültür Merkezi’nin önünde sona erdi.


Mehter, kılıç kalkan ve halk oyunları ekiplerinin gösterisinin ardından tarım aletleriyle köylerden getirilen ürünlerle, el sanatlarının sergilendiği stantlar gezildi. Program, tarihi eserlerin yer aldığı fotoğraf sergisinin açılışının ardından Kültür Merkezi’nin Konferans Salonu’nda devam etti.

Köy stantlarını gezerken çiftçilerin biberden para kazanamadıklarını söylediklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “Biberin kilosunu 35 kuruştan ancak satabildiklerinden yakınıyorlar. Peki biz ne yapabiliriz. Belediyemiz Tarım AŞ, önümüzdeki yıla dönük araştırma yapacak. Artık bu konular bizim konumuz. Sulu tarım, göletler, sulama sistemleri, tarla yolları, ürünün pazarlanması, gerekli her türlü tesisin kurulması, artık bunlarda biz varız. Yenişehir’de önceliği bibere veririz. Hayvancı, üretici kazanması için her şeyi yapacağız. İnşallah istenilen sonuçları elbirliğiyle alacağız. Tarım AŞ ilk defa ihracat yaptı. Turizmi, sanayiyi, tarımı geliştirmeliyiz” dedi..

BİRLİK VE BERABERLİK

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin de, dolu dolu bir festival programına katıldıklarını belirterek, “Çiftçilerimiz biber çeşitlerinin satış fiyatından yakındılar. Ama Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe, Tarım AŞ yetkililerine talimat vererek neler yapılabileceğinin araştırılmasını ve bu alandaki pazarın geliştirilmesi için çalışılmasını istedi. İşte birlik beraberlik budur” diye konuştu.

Festivalin Yenişehir biberini dünyaya tanıtmak maksadı ile gerçekleştirildiğini belirten Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik de, festival sayesinde Yenişehir biberinin artık dünyanın sayılı ürünleri arasına girmeye başladığını söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X