Yenişehir’de ceviz bahçeleri genişliyor

Yenişehir’de ceviz yetiştiriciliğinin giderek yaygınlaştığı belirtildi. İlçede Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıtlı ceviz bahçelerinin 5 bin 620 dönüme ulaştığı bildirildi.

Yenişehir’de ceviz bahçeleri genişliyor

GÜRHAN ADANA

Yenişehir Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri, ilçede ceviz yetiştiriciliğinin giderek yaygınlaştığına dikkat çektiler. İlçedeki Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıtlı ceviz bahçelerinin toplam 5 bin 620 dönüme ulaştığını belirten yetkililer, ilçede her yıl 150-200 dönüm büyüklüğünde yeni ceviz bahçeleri kurulduğunu ifade ettiler.

EKONOMİK GETİRİSİ YÜKSEK

Ceviz yetiştiricilerinin, daha bol ürün vermesi, ince kabuklu olması, pazar değeri ve ekonomik getirisinin yüksek olması nedeniyle ‘çentır’ cinsi ceviz yetiştirdiklerini belirten yetkililer, bunun yanında bu cins ceviz ağaçlarının daha geç çiçek açtığı için erken ilkbahar donlarından da etkilenmediğini kaydettiler.

Ceviz yetiştiriciliğinin her geçen gün giderek arttığı Yenişehir’de yetiştiriciler, kendi ceviz fidanlarını da kendileri yetiştirmeye başladılar. Ekonomik getirisi yüksek olduğu için yeni ceviz bahçelerinin kurulduğunu anlatan Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş, gerekli olan ceviz fidanlarının artık ilçede yetiştirildiğini söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X