Yenişehir’de eğitim altyapısı güçlendi

Yenişehir’de yeni inşa edilen ve onarımdan geçirilen okul binalarıyla eğitim alanındaki yoğunluğun azaltılması amaçlanıyor.

Yenişehir’de eğitim altyapısı güçlendi

GÜRHAN ADANA

Hüma Hatun Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’ne yeni bir okul binası yapımı tamamlanırken, Gevher Nesibe Mesleki Teknik Anadolu Lisesi içinse kullanılmayan bir okul binası onarıldı. İki okul yeni binalarına taşınıp eğitim öğretime başlayınca ilçede ikili öğretim de tarihe karıştı.

Belediye Başkanı Süleyman Çelik, Subaşı Mahallesi’ndeki binaya taşınan Gevher Nesibe Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nin bitişiğine belediye olarak 100 metrekarelik yemekhane inşa ettiklerini belirterek, böylece önemli bir eksiğin daha kapatılmış olduğunu kaydetti.

Çelik, “İlçemizdeki eğitim faaliyetleri içinde bazı binaların fiziki yetersizliği söz konusuydu. Yapılan yer değişikliği ve yeni oluşturulan okullarla bu alanda yılların birikimi olan sorunlar çözülmüş oldu. Gerçekleştirilen bu düzenlemelerin ilçemizin eğitim-öğretim kalitesini doğrudan etkileyecek. Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz artık daha rahat koşullara kavuştular” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X