Yenişehir’de eğitim atağı

Yenişehir’de yeni eğitim öğretim yılına eksiksiz bir giriş yapıldı. Yeni inşa edilen ve onarımdan geçirilen okul binalarıyla eğitim alanındaki yoğunluğun azaltılmasına yönelik projelerden olumlu sonuçlar alındı.

Yenişehir’de eğitim atağı

GÜRHAN ADANA

Yenişehir’de son dönemde eğtim altyapısındaki yatırımlar, ilçede ikili öğretim de tarihe karıştı.  

Hüma Hatun Mesleki Teknik Anadolu Lisesi yeni okul binasında 218 öğrencisiyle eğitim-öğretime başlarken, 350 öğrencisi olan Gevher Nesibe Mesleki Teknik Anadolu Lisesi içinse kullanılmayan bir okul binası onarıldı. İki okul yeni binalarına taşınıp eğitim öğretime başladı. Gevher Nesibe Mesleki Teknik Anadolu Lisesi için Subaşı Mahallesi’nde kullanılmayan bir okul binası onarıldığını ve bir yemekhane inşa edildiğini ifade eden Yenişehir Milli Eğitim Müdürü Musa Ayaz, ‘İlhan Oğuz Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nin bir katında geçici olarak eğitim veren Gevher Nesibe Mesleki Teknik Anadolu Lisesi için de Subaşı Mahallesi’ndeki kullanılmayan ilkokul binası onarımdan geçirildi. 2 katlı ve 9 derslikli bu okul binasında, bakım ve onarım çalışmaları tamamlandı ve buraya Gevher Nesibe Mesleki Teknik Anadolu Lisesi taşındı. Bu taşınmayla birlikte İlhan Oğuz Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’ndeki yoğunluk da azaltılmış oldu’diye konuştu. 

EKSİKLİK GİDERİLDİ

Subaşı Mahallesi’ndeki binaya taşınan Gevher Nesibe Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nin bitişiğine belediyenin olarak 100 metrekarelik yemekhane inşa ettiklerini söyleyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Ayaz, böylece önemli bir eksiğin daha kapatılmış olduğunu kaydetti.                         

Ulucami Mahallesi’ndeki Hüma Hatun Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nin kullanımına verilmek üzere 100. Yıl Mahallesi’ndeki Okullar Bölgesi’nde 4 katlı yeni bir bina inşa edilğini anlatan Ayaz, lisenin boşalttığı binanın ise yeni kurulan Balibey Ortaokulu’na tahsis edildiğini kaydetti. Ayaz, ‘İlçeye yeni kazandırılan Balibey Ortaokulu’na Süleymanpaşa ile Tahirağa okullarının  orta bölümlerinin öğrencilerinin kayıtları yapıldı. 2 okuldan toplam 369  öğrenci Balibey Ortaokulu’na geldiler. 331 öğrencili Süleymanpaşa ve 281 öğrencili Tahirağa okullarında sadece ilkokul öğrencileri öğrenim görüyor. Böylece bu iki okulumuzda ikili eğitimden tekli eğitime geçilmiş oldu’ dedi.

SORUN ÇÖZÜLDÜ

İlçedeki eğitim faaliyetleri içinde bazı binaların fiziki yetersizliğinin ortadan kaldırıldığını söyleyen Musa Ayaz, ‘Yapılan yer değişikliği ve yeni oluşturulan okullarla bu alanda yılların birikimi olan sorunlar çözülmüş oldu. İlçe genelindeki derslik başına düşen öğrenci sayısı Milli Eğitim Bakanlığımızın hedeflediği 24 öğrencinin altında gerçekleşti. Düzenlemeler ilçemizin eğitim-öğretim kalitesini doğrudan etkileyecek. Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz artık daha rahat koşullara kavuştular’ diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X