Yenişehir’de eğitime yeni düzen

Yenişehir’de Ulucami Mahallesi’ndeki Hüma Hatun Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nin kullanımına verilmek üzere 100. Yıl Mahallesi’nde 4 katlı yeni bir bina inşa edildi. Lisenin boşalttığı binaya ise yeni kurulan Balibey Ortaokulu yerleştirildi.

Yenişehir’de eğitime yeni düzen

GÜRHAN ADANA

İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Ayaz, ilçeye yeni kazandırılan Balibey Ortaokulu’na Süleymanpaşa ile Tahirağa okullarının orta bölüm öğrencilerinin kayıtlarının yapıldığını söyledi. Ayaz, 28 Eylül’de 2 okuldan toplam 430 öğrenci Balibey Ortaokulu’na geleceğini kaydetti.

Süleymanpaşa ve Tahirağa okullarında sadece ilkokul öğrencilerinin kalacağını belirten Ayaz, böylece bu iki okulda ikili eğitimden tekli eğitime geçileceğini bildirdi. Binanın yapımının tamamlandığını ve önümüzdeki eğitim öğretim döneminde hizmete açılacağını belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Ayaz, “Hüma Hatun Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nin kullanmakta olduğu bina, 35 yıl önce inşa edilmiş ve okulun derslik ve laboratuar gereksinimlerini karşılamıyordu” dedi.

ONARIM YAPILDI

Öte yandan İlhan Oğuz Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nin bir katında geçici olarak eğitim veren Gevher Nesibe Mesleki Teknik Anadolu Lisesi için de Subaşı Mahallesi’nde kullanılmayan bir okul binasının onarıldığını ve bir yemekhane inşa edildiğini ifade eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Ayaz, “2 katlı ve 9 derslikli bu okul binasında, bakım ve onarım çalışmaları tamamlandı ve Gevher Nesibe Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nin taşınma çalışmaları gerçekleştirildi. 350 öğrenciyi kapsayan bu taşınmayla birlikte, İlhan Oğuz Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’ndeki yoğunluk da azalmış olacak” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X