Yenişehir’de iktidarın hedefi, muhalefetin inancı yüksek

Yenişehir’de iktidar partisinin hedefi en az yüzde 56 oy oranına ulaşmak, muhalefet partileriyse seçimden umutlu.

Yenişehir’de iktidarın hedefi, muhalefetin inancı yüksek

AK Parti Yenişehir İlçe Başkanı Adnan Kamil, “Bizi 9 kez iktidar yapan halkımıza güvenimiz tam.  400 milletvekilini almak istiyoruz. Bunun için de hedefimiz, Yenişehir’de yüzde 56’nın altına inmemek” diyerek iddiasını ortaya koyarken, CHP İlçe Başkanı Ahmet Köse ise,  “Biz bu seçimden oldukça ümitliyiz. Vatandaş, artık bir kurtarıcı arıyor” dedi. MHP’de de umut hakim. MHP Yenişehir İlçe Başkanı Nihat Doğan, “MHP’yi iktidara taşımak için genel seçime hazırız. Yenişehir’de 15 binin üzerinde oy bekliyoruz” diye konuştu.

 

AK PARTİ’DE HEDEF EN AZ YÜZDE 56

 

Bursa’nın tarım deposu Yenişehir’deyiz.

Mikrofonlarımızı önce AK Parti Yenişehir İlçe Başkanı Adnan Kamil’e uzatıyoruz.

Kamil, yerel seçimlerde yüzde 44, cumhurbaşkanlığı seçiminde de yüzde 51 oy oranına ulaştıklarını hatırlatarak başladığı sözlerini, genel seçimlere de ara vermeden hazırlandıklarını belirterek sürdürdü.

“Köy ve mahalle ziyaretlerini hiç bırakmadık. 7 Haziran seçimlerine hazırız” diyen Kamil, tüm güçleriyle seçime asıldıklarını ifade etti.

Yenişehir’deki yatırımlara da değinen Kamil, Yenişehir Devlet Hastanesi’nin temelinin 2015’in sonlarında atılacağını, İznik ve İnegöl Yolu çalışmalarının da sürdüğünü kaydetti, Bilecek Yolu’nun ihalesinin yapıldığını ifade etti.

AK Parti Yenişehir teşkilatının seçim hedefi, yüzde 51’in, en az 5 puan üzerine çıkarmak.

Kamil, bu hedefe ulaşmak için, gece gündüz çalıştıklarını belirterek, “İnşallah en iyi sonucu alacağız.  Bizi 9 defa iktidar yapan halkımıza güvenimiz tam. 400 milletvekilini almak istiyoruz. Bunun için de hedefimiz, Yenişehir’de yüzde 56’nın altına inmemek” diyerek sözlerini tamamladı.

 

“SEÇİME HAZIRIZ”

 

Milliyetçi Haraket Partisi Yenişehir teşkilatında, hedef oldukça yüksek.

Nitekim,  seçim bürosunu açtıktan sonra, çalışmalarını  köy gezileriyle sürdürdüklerini hatırlatan MHP Yenişehir İlçe Başkanı Nihat Doğan, “MHP’yi iktidara taşımak için genel seçime hazırız. Yenişehir’de 15 binin üzerinde oy bekliyoruz. MHP, ülkenin bütünlüğünü sağlayacak tek partidir. Çünkü bu ülkede Türklüğüyle övünen tek partiyiz” dedi.

Doğan, eleştiri oklarını, Yenişehir yerel yönetimine de çevirerek, “Yenişehir, toz ve çamur içinde. Yenişehir’i uçuracağız dediler ama 71 projenin tek bir tanesini hayata geçiremediler” diye konuştu.

 

“ÇARE CHP’DE”

 

CHP İlçe Başkanlığı, son durağımız oluyor Yenişehir’de.

Öyle ki “Biz bu seçimden oldukça ümitliyiz. Vatandaş, artık bir kurtarıcı arıyor” diyen CHP Yenişehir İlçe Başkanı Ahmet Köse, bugüne kadar AK Parti’ye oy verenlerin, artık iktidar partisinin misyonunu tamamladığını söylediklerini öne sürdü ve bu seçimde yüzde 35’lerin üzerine çıkacaklarından emin olduğunu kaydetti.

Köse’ye göre, bu düşüncede olan seçmen, bu kez CHP’ye oy verecek.

Yenişehir’in sorunlarına da değinen Köse, “Yenişehir, alt yapı çalışmaları nedeniyle, patates tarlasını andırıyor. Milyonlarca lira para harcamalarına rağmen, doğru düzgün bir çalışma görünmüyor. Yediğimiz ekmek, Bursa’nın en pahalı ekmeği.17 ilçe içinde, hastanesi yapılmayan, hükümet binası ve adalet sarayı olmayan tek ilçe Yenişehir. Çok sayıda metruk bina var. Acilen kentsel dönüşüm yapılması lazım” diye konuştu.

 

OLAY Medya Yenişehir Temsilcisi Gürhan Adana:

 

Yenişehir’deki siyasi partilerde haraketlilik başladı. Seçimler yaklaştıkça bu hareketlilik daha da artacak. Özellikle AK Parti’nin 2011 genel seçimlerinde aldığı yüzde 45’lik oy oranının  üzerine çıkmak için çok çok çaba gösterececeği izlenimi var. CHP’de ise özellikle önseçim sonrası partiye hareketlilik geldi. Ardından Kılıçdaroğlu’nun ekonomiye dayalı beyannamesiyle birlikte hareketlilik daha da arttı.MHP’nin geçen seçimde ikinci çıkmasıyla birlike bu partide de hareketlilik var. MHP de yerel seçimlerde aldığı oy oranlarıyla genel seçimin iddialı partiler arasında olduğu görünüyor.

———-

 

HALKIN GÖRÜŞÜ

 

-Bunlar kendi bildiklerini yaparlar.

-2 yıl oldu bir hizmet yok, köyler tarihten silindi.

-Siyasetle ilgilenmiyorum ve hiçbir adayı da tanımıyorum.

-Sorunlarımız var ama daha hangi partiye oy vereceğime karar vermedim.

-Hiçbir siyasi partiye inanmıyoruz. 

-Son ana kadar kararımı vereceğim.

– Bizi adaylar değil partiler ilgilendiriyor, aday yamuk olsa da parti onu düzeltir.

-CHP’nin vaatleri kafama yatıyor.

-CHP adaylarını, kendimiz seçtik, harika olacak.

-Sadece CHP’nin adaylarını tanıyorum, diğer partilerin adaylarını tanımıyorum.

-Emeklilere intibak gelmesi ve enflasyon farkınının verilmesi gerekiyor.

-Türkiye’nin daha iyi ve daha huzurlu olması için, istikrar için ilk kez AK Parti’ye oy vereceğim.

-CHP ve MHP genel başkanlarını değiştirsin.

-Hayatımızdan memnunuz , bu seçimde de AK Parti’ye oy vereceğiz.

-Hiçbir partiye oy vermeyeceğiz, kimseye de inanmıyorum.

-Köylüye iyi baksınlar, CHP’ye oy vereceğim.  

FOTOĞRAF: GÜRHAN ADANA  



İnegöllü iktidardan memnun, muhalefetse inançlı. OKUMAK İÇİN TIKLAYIN…


Gürsu’da iktidar da muhalefet de bilenmiş. OKUMAK İÇİN TIKLAYIN…


Kestel’de yüksek hedefler. OKUMAK İÇİN TIKLAYIN…


Karacabey’de zorlu seçim. OKUMAK İÇİN TIKLAYIN…        

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X