Yenişehir’de sinekle mücadele

Sinek ve haşere ile mücadele çalışmalarını kış aylarında da sürdüren Büyükşehir Belediyesi ekipleri, içinde biriken sular yüzünden önemli bir üreme kaynağı olan eski araç lastiklerini toplayarak, hem sinekle mücadele yapıyor hem de geri dönüşümle ekonomiy

Yenişehir’de sinekle mücadele

GÜRHAN ADANA

Büyükşehir Belediyesi Sağlık Dairesi Başkanlığı Veteriner Hizmetleri Şube Müdürlüğü ekipleri, kış aylarında da üretme kaynaklarının ortadan kaldırılması için Yenişehir’de de çalışma yürütüyor. Ekipler, merkez ve ilçelerde lastik toplama çalışmalarına hız verdi. Çalışma ile en önemli üreme kaynaklarından biri kurutulurken, bu lastiklerin geri dönüşüme gönderilmesi ile de önemli bir ekonomik katkı sağlanıyor.

Sinek ve haşere ile mücadelede vatandaşlara da önemli görevler düştüğünü dile getiren Veteriner Hizmetleri Şube Müdürü Barbaros Cihangir, bahçe ve çatılarında ağzı açık kova, varil ve lastik bulundurmamaları konusunda vatandaşları uyardı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X