Yenişehir’e çevreci proje

Yenişehir’de evsel atıkları temizleyerek Kocasu Deresi’ne verecek olan arıtma tesisinin yapımı tamamlandı.

Yenişehir’e çevreci proje

GÜRHAN ADANA

İlçenin güneyindeki Yenimahalle yakınlarında kurulan arıtma tesisine evsel atıkları taşıyacak toplam 117 kilometre uzunluğundaki şebekenin 110 kilometrelik bölümü cadde ve sokaklar kazılarak döşendi. Sistemin Nisan ayında devreye alınması bekleniyor.

Arıtma tesisinde inceleme yapan Belediye Başkanı Süleyman Çelik, 2 bölümden oluşan 42 milyon liralık proje ile evsel atıkların temizlenerek doğaya bırakılmasının ya da tarımsal sulamada kullanılmasının mümkün olduğunu belirtti. Çevreci proje ile Kocasu Deresi ve güzergâhındaki doğanın evsel atıklardan kaynaklanan kirlilik ve zararların en aza indirilmiş olacağını ifade etti.

İlçe merkezinde şebeke döşeme çalışmalarının son aşamaya geldiğini belirten Çelik, çalışmanın tamamlanmasıyla cadde ve sokaklara asfalt döküleceğini söyledi. Çalışmalar sırasında Yenişehirlilerin zor günler yaşadığına dikkat ceken Başkan Çelik, “Çalışmaların bitmesiyle pırıl pırıl bir Yenişehir’e kavuşacağız” dedi.

İKİ ŞEBEKE AYRILDI

Daha önce evsel atıklarla yağmur ve kar sularının aynı kanalizasyon şebekesinden ilçenin güneyindeki Kocasu Deresi’ne verildiğini hatırlatan Başkan Çelik, “Hem evsel atıklar hem yağmur ve kar suları sadece tek şebekeden ilçe dışına taşınıyordu. Tek kanalizasyon şebekesi, zaman zaman aşırı yağmur yağışlarında ya da kar sularının eridiği günlerde tartan yükü taşıyamıyordu. İlçenin bazı bölgelerinde taşmalar oluyordu. İlçenin 50 yıl sonraki ihtiyacını karşılayacak bu projeyle bu sıkıntı da ortadan kalktı. Evsel atıklar yeni döşenen şebekeyle arıtma tesisine taşınacak. Yağmur ve kar suları da eski şebekeyle ilçe dışına taşınacak” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X