Yenişehir’e dev proje

Büyükşehir Belediyesi’nin ilçeye kazandıracağı kapalı otopark, pazaryeri ve düğün salonları projesi planlandığı biçimde sürüyor. Hafriyat çalışmaları tamamlanan bölgede önümüzdeki günlerde zemin sağlamlaştırma çalışmasına geçilecek.

Yenişehir’e dev proje

GÜRHAN ADANA

Büyükşehir Belediyesi’nin Yenişehir’de yaptıracağı, içinde kapalı otopark ve pazaryeri ile düğün salonlarının yer alacağı projede hafriyat çalışmaları sona erdi. Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik, önümüzdeki günlerde inşaat alanının zemin sağlamlaştırma çalışmalarına geçileceğini söyledi. Başkan Çelik, beton kazık çalışması olarak adlandırılan çalışmalarda, toprakta açılacak olan deliklere beton döküleceğini söyledi. 

Çayır Mahallesi’ndeki eski garaj yerinde hayata geçirilecek projenin mayıs ayında başlatılan hafriyat çalışmalarının tamamlandığını anlatan Çelik, ‘Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe, bu projenin her aşamasıyla yakından ilgilendi. 25 milyon TL’lik projeyi üstlenen Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Recep Altepe’ye ve ekibine ilçe halkım adına çok teşekkür ediyorum’ dedi.

Toplam 18 bin metrekarelik alan üzerine kurulacak 2 katlı binanın 2 yıl içinde tamamlanarak hizmete açılmasının hedeflendiğini belirten Çelik, ‘Yeraltında 6 bin 500 metrekarelik ve 400 araç kapasiteli bir otopark inşa edilecek. Birinci katta 6000 metrekarelik kapalı pazaryeri, ikinci katta ise bin 600’er metrekarelik biri açık biri kapalı 2 adet düğün salonu inşa edilecek’ diye konuştu.

BİRÇOK EKSİĞİ KAPATACAK

Projenin hayata geçmesiyle birlikte ilçenin çok önemli eksiklerinin tamamlanacağını ifade eden Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü: ‘İlçemizde otopark sorunu var. 400 araç kapasiteli otoparkla bu soruna çözüm getirmeyi amaçlıyoruz. Ayrıca, ilçe pazarı salı günleri hal içi, Belediye Meydanı ve çevresinde kuruluyor. Pazaryerimiz çok geniş bir alanı kapsıyor. Yazın toz ve sıcak, kışın ise yağış ve soğuk hem vatandaşımızı hem burada tezgâh açan esnafımızı olumsuz etkiliyor. 2. kata inşa edeceğimiz kapalı pazarla bu sorunu çözüme kavuşturacağız. İlçemizin bir de düğün salonu eksiği var. Düğün ve sünnet gibi cemiyetler yapmak isteyen vatandaşlarımız, mevcut salonları tam 1 yıl öncesinden kiralamak zorunda kalıyorlar. Bu iki düğün salonu da hizmete girince bu alandaki sıkıntı da hafiflemiş olacak.’

Başkan Çelik, binanın kuzey ve batı yüzlerinde 40’a yakın dükkan da bulunacağını sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X