Yenişehir’e ilk talip biz oluruz

Bursa’nın önemli bir şehir olduğunu ve daha da büyüyeceğini belirten TAV Havalimanları Holding CEO’su Sani Şener, ”Yenişehir Havalimanı’nın altyapısı hazır” dedi.

Yenişehir’e ilk talip biz oluruz

ASLIHAN AYDIN

TAV Havalimanları Holding İcra Kurulu Başkanı ve CEO’su Sani Şener, Yenişehir Havaalanı’nın özelleştirmeye açılması durumunda ilk talibin kendileri olacağını söyledi.

Şener, Balkan Rumeli Sanayicileri ve İşadamları Derneği’nin (BALKANTÜRKSİAD) önceki akşam Cnowne Plaza’da gerçekleştirilen 14’üncü Sinerji Toplantısı’nda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Şu anda Bursa ile ilgili bir planlarının olmadığını belirten Şener, “Yenişehir özelleştirmeye açılırsa ilk talip biz oluruz. Ama şu anda özelleştirme programında yok” dedi. Şener, Bursa’nın önemli bir şehir olduğunu ve daha da büyüyeceğinin altını çizerek, ”Yenişehir Havalimanı’nın altyapısı hazır, ancak İstanbul’a yakın olması dezavantaj” diye konuştu.

ARTI DEĞERE YÖNELMELİYİZ

Şener, toplantıda yaptığı konuşmada, BALKANTÜRKSİAD üyelerine TAV Havalimanları’nın başarı öyküsünü ve hedeflerini anlattı. Şener, 2023 yılı hedeflerinin çok önemli olduğunu belirterek, şunları kaydetti:  ”Cumhuriyet’in 100. yıldönümünde bu hedeflere ulaşmamız çok önemli. Bizi buraya getiren, oraya götürmüyor. Devamlı değişim lazım. Eğer bu sene temel bilimler bölümüne 80 bin kişilik kontenjan açık ise; fizik, kimya biyolojiye 80 bin kişi girmemişse, o bölümleri seçmiyorsa işimiz zor. İşadamı olarak, hükümet olarak, bakanlıklar olarak, artı değeri olan yerlere gitmemiz lazım. O işleri yapmamız lazım.”

100 MİLYON YOLCU HEDEFİ

Sani Şener, 2015 yılında gelirler ve yolcu sayılarında artışlar olduğunu söyledi. En önemli havalimanı işletmelerinin İstanbul’da olduğunu dile getiren Şener, “Geçen sene tüm hava limanlarımızda yurt dışındakiler dahil 96 milyon yolcu taşıdık. Bu sene yolcu sayımızın 100 milyonu geçeceğini görüyoruz. 2010 yılında bir hedef koymuştuk ve ‘2020 yılında 100 milyon yolcuyu buluruz’ demiştik. 2016’ya gelmeden 100 milyon yolcuyu bulacağız” dedi.

14 HAVALİMANI İŞLETİYORUZ

Dünyada 14 havalimanı işlettiklerine işaret eden Şener, “70 havalimanında servis şirketlerimizle çalışıyoruz, hepsinde ayak izimiz var. Biz servis şirketlerimizi çok ciddi geliştirmek istiyoruz. Mesela Kenya’daki havalimanının CIP salonlarını bizim işletme hizmetleri şirketimiz işletecek. Çeşitliliğe çok önem veriyoruz. Ama bunu iyi entegre edemezseniz, o zaman çeşitliliğin hiçbir avantajı kalmıyor. Bizim organizasyonel yapımız, mimarimiz bunların entegrasyonuna çok müsait” diye konuştu. 

DIŞ ŞOKLARA AŞILIYIZ

Son olaylar nedeniyle Türkiye’de turizmin bir düşüşte olduğunu ifade eden Sani Şener, İstanbul özelinde bir sorunlarının olmadığının altını çizdi. Şener, şunları kaydetti: “Antalya Havalimanı’nda sadece yer hizmetleri yapıyoruz. Antalya’daki yer hizmetlerinde Ruslar az gelmeye başladı. Rus uçaklarına servis veremiyoruz. İşlettiğimiz Medine Havalimanınında yolcu sayısı çok ciddi bir şekilde arttı. İstanbul, Gürcistan gayet iyi gidiyor. Tunus’ta terör eylemlerinden sonra yolcu sayısı büyük ölçüde azaldı ama gelecek yıl Tunus’un düzeleceğine inanıyoruz. Yani portföy yönettiğimiz için dış şoklara karşı daha bir aşılıyız diyebilirim. Biz devamlı akıllı büyüme peşindeyiz.Sadece her türlü işe girerek, ihaleye girerek, zararına iş alarak büyümenin peşinde olmak çok yanlış bir hadise. Çünkü bizim ülkemize, çalışanlarımıza, yatırımcılarımıza bir sorumluluğumuz var.”

BÜYÜME ASYA PASİFİK’TE OLACAK

Filipinlerde 5 havalimanı ihalesine katılacaklarını açıklayan Şener, “Güneydoğu Asya çok önemli. Çünkü bundan sonra yolcu sayısında çok ciddi büyüme, Asya Pasifik’te olacak. Biz de Asya Pasifik’e göre kendimizi konumlandırıyoruz” dedi.

GÜVEN İKLİMİ SAĞLANMALI 

BALKANTÜRKSİAD Başkanı Aytuğ Onur, iş dünyası olarak güven iklimininn kararlılıkla oluşturulmasını talep ettiklerini vurgulayarak, “Bir ülkede güven yoksa büyüme de, istihdam da mümkün değildir. Seçimlerden sonra tüm siyasetçilerimize düşen görev bu güven iklimini oluşturmaktır. İş dünyası olarak bizler, acilen reformların gerçekleşmesini global ekonomide yer almamızı sağlayacak düzenlemelerin yapılmasını bekliyoruz. Pazar günü yapılacak seçimlerin, arzu ettiğimiz huzur, kardeşlik, birlik ve beraberlik ortamını yeniden tesis etmesi en büyük temennimizdir” dedi. Göreve geldikleri andan itibaren derneğin kurumsallaşması yolunda ciddi adımlar attıklarını dile getiren Onur, “Dönemimin finaline yaklaşıyoruz. Bu bir bayrak yarışı. Devraldığım bayrağın benden sonra da yine en yükseklerde dalgalanacağından şüphem yok” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X