Yenişehir’e kütüphane

Yenişehir’de hayırsever katkısıyla yapımı planlanan kütüphane binasının temeli Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin de katıldığı törenle atıldı.

Yenişehir’e kütüphane

GÜRHAN ADANA

Altepe, eğitim düzeyinin artırılması için yoğun çalışmalar yapıldığını ifade etti. Kütüphane binasıyla Yenişehir’in kitapla buluşacağını ifade eden Altepe, Büyükşehir Belediyesi olarak çevre düzenlemesini gerçekleştireceklerini söyledi. Türkiye’nin hızla gelişip kalkındığını ifade eden Altepe, en önemli konunun eğitim ve bu konudaki eksiklerin tamamlanması olduğunu kaydetti.

GEÇMİŞLE GELECEK ARASINA KÖPRÜ OLACAK

Okumanın önemine değinen Yenişehir Kaymakamı Abdullah Çiftçi de, okuma imkanlarını insanların ayağına getirmek gerektiğini söyledi. Belediye Başkanı Süleyman Çelik de, kütüphane binasının geçmişle gelecek arasında bir köprü olacağını ifade ederek, “Evlatlarımız burada kitap kokusunu alacak, çalışmalar yapacak. Diğer yatırımcıların ve sanayi kuruluşlarının da ilçemizin gelişimi için temel taşları koymalarını bekliyoruz” dedi.

Kütüphane binasının yapımına destek veren hayırsever işadamı M. Hüseyin Göktepe de, annesi Fatma Göztepe’nin anısına kalıcı bir eser bırakmak istediklerini anlattı. Göktepe, “Bu bina, halkımızın bilgiye erişiminde büyük katkı sağlayacaktır. Bu fırsatı verdikleri için Başkan Çelik ve ekibine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yenişehir Belediyesi Fatma Göztepe Kütüphanesi 3 kattan oluşuyor. Toplam 510 metrekarelik binanın yapımının 9 ay sonra tamamlanarak Kültür ve Turizm Bakanlığı’na devredilmesi planlanıyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X