Yenişehir’e modern mezbaha

Yenişehir Belediyesi tarafından yaptırılacak olan modern mezbahanın proje çizim çalışmaları tamamlandı. Belediye Başkanı Çelik, projenin önümüzdeki günlerde yapım ihalesine çıkılacağını açıkladı.

Yenişehir’e modern mezbaha

GÜRHAN ADANA

Tarım ve hayvancılık potansiyeliyle öne çıkan bölgelerden Yenişehir’de modern bir mezbaha yapımıyla ilgili somut adımlar atılıyor. 

Belediye Başkanı Süleyman Çelik, Proje çiziminin bitirildiği modern mezbahanın yapım ihalesinin hazırlıklarına başladıklarını belirtti. Avrupa Birliği standartlarında inşa edilecek olan modern mezbahada son teknolojinin kullanılacağını söyleyen Başkan Çelik, ‘7,5 milyon liralık yatırımla hayata geçireceğiz yeni mezbaha Yenişehir’in yanı sıra çevre ilçelere de hizmet verecek’ dedi.

Mezbahanın 17 bin 467 metrekarelik arsa üzerine 4 bin 280 metrekare büyüklüğünde inşa edileceğini anlatan Çelik, ‘Mezbaha günlük 75 büyükbaş, 190 küçükbaş hayvan kesim kapasitesine sahip olacak. 27 ton et 12 saat içerisinde  eksi 40 derecede şoklanabilecek. Mezbahada aynı zamanda 500 ton şoklanmış et eksi 18 derecelik 9 odada muhafaza edilebilecek” dedi.

SON SİSTEM TEKNOLOJİ

Son sistem teknolojilerin kullanıldığı AB standartlarında kalite, hijyen ve güvenliğin ön planda tutulacağını ifade eden Çelik, hayvana eziyet vermeden helal koşullarda kesim yapılacağını vurguladı. Etin otomatik hatların üzerinde, el değmeden işleneceğini dile getiren Çelik, ‘Aynı zamanda tesislerde veteriner kontrolü ile tespit edilen hastalıklı hayvanlar imha edilecek. Atıklar kapalı devre havalı sistemle temizlenerek ortamdan uzaklaştırılacak’ dedi.

İlçenin eksiklerini tasarladıkları ve hayata geçirdikleri projelerle günden güne kapattıklarını belirten Çelik, ‘Modern Mezbaha Projesi de bunlardan biri. Bu çalışmayla ihtiyacı hissedilen güzel bir tesisi ilçemize kazandırmış olacağız’ diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X