Yenişehir’e modern mezbaha için ihaleye çıkıyor

Yenişehir Belediyesi’ne ait mezbahanın yerine yeni bir modern mezbaha inşa edilmesi çalışmaları çerçevesinde iki hafta sonra yapım ihalesine çıkılacağı belirtildi.

Yenişehir’e modern mezbaha için ihaleye çıkıyor

GÜRHAN ADANA

Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik, geçen yıl projesi çizilen modern mezbahanın iki hafta sonra yapım ihalesine çıkılacağını söyledi. Çelik, ’20 yıl önce kurulan mevcut mezbaha artık günümüz Yenişehiri’ne yeterli gelmiyor. Bu çalışmayla, ihtiyacı hissedilen ve günümüz şartlarına uygun bir tesisi ilçemize kazandırmış olacağız’ diye konuştu.

İlçenin tarımsal potansiyelinin yanı sıra hayvancılık alanındaki yoğun faaliyetle de dikkat çektiğini belirten Çelik, Avrupa Birliği standartlarında inşa edilecek olan modern mezbahada son teknolojinin kullanılacağını söyledi. Çelik, 7,5 milyon liralık yatırımla hayata geçirilecek modern mezbahanın, Yenişehir’in yanı sıra çevre ilçelere de hizmet verebileceğini kaydetti.

KAPASİTE ARTACAK…

Mezbaha binasının 17 bin 467 metrekarelik arsa üzerine 3 bin 850 metrekare büyüklüğünde inşa edileceğini ifade eden Belediye Başkanı Süleyman Çelik, hayvan kesim kapasitesinden gıda hijyenine değin her adımda iyileşme sağlanacağını kaydetti.

Çelik, ‘Şu an mezbahada günde 8 büyükbaş, 24 de küçükbaş hayvan kesimi yapılabiliyor. Modern mezbahada ise günde 75 büyükbaş, 200 de küçükbaş hayvan kesimi yapılabilecek. 27 ton et 12 saat içerisinde eksi 40 derecede şoklanabilecek. Mezbahada aynı zamanda 500 ton şoklanmış et eksi 18 derecelik 9 adet odada muhafaza edilebilecek’ dedi.

KALİTE VE HİJYEN…

Son sistem teknolojilerin kullanıldığı AB standartlarında kalite, hijyen ve güvenliğin ön planda tutulacağını belirten Süleyman Çelik, etin otomatik hatların üzerinde, el değmeden işleneceğini söyledi.

Çelik, ‘Aynı zamanda bu tesiste veteriner kontrolüyle tespit edilen hastalıklı hayvanlar imha edilecek. Atıklar kapalı devre havalı sistemle temizlenerek ortamdan uzaklaştırılacak’ diye konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X