Yenişehir’e sağlıklı yaşam merkezi

Yenişehir’e yaklaşık 4 milyon liralık harcamayla Sağlık Bakanlığı tarafından Sağlıklı Yaşam Merkezi kazandırılacak.

Yenişehir’e sağlıklı yaşam merkezi

GÜRHAN ADANA

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Devlet Hastanesi’nin yapımı sürmekte olan yeni hastane binasına taşınmasıyla boşalacak arsaya, Sağlıklı Yaşam Merkezi inşa edileceğini kaydetti. Şahin, ‘Kurtuluş Mahallesi’ndeki Yenişehir Devlet Hastanesi, 100. Yıl Mahallesi’nde yapımı sürmekte olan yeni binasına taşınacak. Hastaneden boşalacak 12 dönümlük arsanın 7,5 dönümlük bölümünü Hükümet Konağı’na ayırdık. Arsanın kalan 4,5 dönümüne ise Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından Sağlıklı Yaşam Merkezi yapılacak’ dedi.

Sağlıklı Yaşam Merkezleri’nin, halkın sağlığını korumayı ve geliştirmeyi esas aldığını, başta kronik hastalıklarla mücadele olmak üzere anne ve çocuk sağlığıyla ilgili hizmetler verdiğini dile getiren Şahin, ‘Sağlıklı Yaşam Merkezleri, farkındalık, koruyucu ve sağlığı geliştirici eğitimlerin yapıldığı birinci basamak sağlık kuruluşlarıdır. Bu kapsamda Yenişehir’de de obezite, diyabet, hipertansiyon gibi kronik hastalıklarla mücadele edecek şekilde altyapısı oluşturulacak. Diğer yandan sağlıklı gebelik ve anne sütünün anlatıldığı, anne ve çocuk sağlığı hizmetlerinin verildiği, çağımızın vebası olan ergen sağlığı ve bağımlılıkla mücadele edilen, kanser taramalarının yapıldığı, psikolog ve diyetisyenlerin görev aldığı bir merkez olacak’ ifadelerine yer verdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X