Yenişehir’e yakın çevre yolu

Yenişehir ilçe merkezindeki trafik yoğunluğunu azaltmak amacıyla ilçenin kuzeyinde yakın çevre yolu oluşturmak için çalışmalara başlandı. Güzergah boyunca 2 adet de köprü inşaa edileceği belirtildi.

Yenişehir’e yakın çevre yolu

GÜRHAN ADANA

Yenişehir ilçe merkezindeki trafik yoğunluğunu azaltmak amacıyla ilçenin kuzeyinde yakın çevre yolu oluşturmak için çalışmalara başlandı. 

Güzergâhın altyapısını hazırladıklarını belirten Belediye Başkanı Süleyman Çelik, çevre yolunun yapım çalışmalarının Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirileceğini söyledi. Büyükşehir Belediyesi tarafından yol yapım ihalesinin gerçekleştirildiğini ifade eden Çelik, güzergâh boyunca 2 adet de köprü inşa edileceğini bildirdi.

Yenişehir’in batısında Bursa yolu üzerindeki Küçük Sanayi Sitesi’nden başlayacak olan çevre yolunun, ilçenin kuzeyini kat ederek doğu yönündeki Bilecik yoluna bağlanacağını anlatan Çelik, ‘Çevre yolu 100. Yıl, Yenigün ve Kurtuluş Mahalleleri’nden geçecek. İlçenin kuzeyindeki bu 3 mahalleyi kat edecek olan çevre yolu, Bilecik yoluyla birleşecek’ diye konuştu.

20 METRE GENİŞLİĞİNDE…

Belediye olarak güzergâh üzerindeki tarlalara arsa vasfı kazandırdıklarını ve bu arsalardan yola terklerin sağlandığını ifade eden Çelik, ‘Bu imar uygulamasıyla 20 metre genişliğinde ve 3 bin 800 metre uzunluğunda bir güzergâh belirledik. Toplam 190 parselde yapılaşmanın önü açıldı. Bu yapılaşmayla yeni cazibe bölgeleri de oluşacak’ dedi.

TRAFİK RAHATLAYACAK…

İlçe merkezinde ve ilçenin kuzey bölgelerindeki trafik yoğunluğunun yakın çevre yolunun yapımının tamamlanmasıyla önemli ölçüde azalacağını ifade eden Çelik, ‘Yenişehir’in kuzeyinde yeni yapılaşmalarla yoğunluk giderek artıyor. Konut sayısındaki artışın beraberinde yeni inşa edilen okullarla bu bölgedeki hareketlilik artıyor. Diğer bölgelerde de benzer yoğunluklar yaşanıyor. Batı yönündeki Bursa yolu üzerine yeni hastane binası inşa ediliyor. Vatandaşlarımız, bu hastaneye ilçe merkezine girmeden doğrudan bu çevre yolunu kullanarak ulaşabilecekler’ değerlendirmesinde bulundu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X