Yenişehir’e yeni kütüphane

Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik, tarihi kütüphanenin ilçe merkezindeki Şemakievi Müzesi’nin yanında inşa edilecek yeni binaya taşınacağını bildirdi.

Yenişehir’e yeni kütüphane

GÜRHAN ADANA

Yenişehir Süleymanpaşa Halk Kütüphanesi’ne yer arayışlarından olumlu sonuç alındı. Belediye Başkanı Süleyman Çelik, zöz konusu bölgede belediyeye ait arsaya inşa edilecek yeni kütüphane binasının proje çiziminin tamamlandığını kaydetti. 

Binanın 2016 yılı sonuna kadar yapımının tamamlanacağını belirten Başkan Çelik, “Yeni kütüphane binasının yapımını belediye olarak biz üstlendik. Belediyemize ait 180 metrekarelik arsa üzerine 3 kat halinde inşa edeceğimiz yeni binanın kullanım alanı, toplam 500 metrekareyi bulacak. Kütüphane bugün 250 metrekarelik bu eski binada hizmet vermeye çalışıyor” dedi.

KÜLTÜREL MİRAS

Kütüphanenin, ilçenin tarihsel zenginliğini ortaya koyduğunu ifade eden Belediye Başkanı Süleyman Çelik, tarihi ve kültürel mirasın korunup kollanması konusunda da hassas davrandıklarını anlattı. Tarihten gelen çok zengin bir kültürel mirasın gelecek nesillere aktarılabileceğini ifade eden Çelik, “Ortaokul ve lise yıllarımızda bu kütüphanede çok ders çalıştık, buradaki kaynaklardan yararlandık. Her türlü teknolojik gelişmeye rağmen, kütüphanenin yeri çok ayrı. Burayı bizler atalarımızdan miras aldık. Gelecek nesillere en uygun ortamlarda aktarmak da bizlerin en önemli görevlerinin başında geliyor. Kütüphanemizi daha uygun koşullara sahip yeni binaya taşıyarak ilçemizin önemli bir eksiğini kapatmış olacağız.”

BİNLERCE KİŞİ YARARLANIYOR

Yenişehir Süleymanpaşa Halk Kütüphanesi’nden ders çalışmak, araştırma yapmak ve ödünç kitap almak için yılda binlerce kişi yararlanıyor. Kütüphanenin bünyesinde 28 bin kitap bulunuyor. Kayıtlara göre bu yılın ilk 11 ayında 3 bin 782 kişi kütüphaneden yararlandı. Evlere ödünç alınan kitap sayısı ise bin 990’a ulaştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X