Yenişehir’e yeni sanayi sitesi

Yenişehir’e 300’e yakın esnafın bulunduğunu belirten Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik, ilçede yeni bir sanayi sitesi kurulması için çalışmaların başlatıldığını bildirdi.

Yenişehir’e yeni sanayi sitesi

GÜRHAN ADANA

Yenişehir’e yeni bir sanayi sitesi kurulması konusunda ilk adımlar atılmaya başlandı. Sanayi sitesinin kurulmasının planlandığı Subaşı Mahallesi’ndeki arazi için Valilik Toprak Koruma Kurulu’ndan onay çıktığı belirtildi.

İlçenin güneyinde yer alan Subaşı Mahallesi’ndeki Hazine’ye ait 655 dönümlük arazide küçük sanayi sitesi kurulması girişimleri ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Süleyman Çelik, “Girişimlerini Ticaret ve Sanayi Odası’yla birlikte yürüttüğümüz bu proje, ilçemizdeki esnafın modern ve geniş işyeri ihtiyacını karışlamanın yanı sıra ilçe ve ülke ekonomisine önemli katkılar sağlayacak” dedi.

DAHA BÜYÜK İŞYERLERİ

İlçede Bursa yolu üzerinde bir Küçük Sanayi Sitesi’yle, Çayır Mahallesi’nde eski Sanayi Sitesi’nde esnafların faaliyet gösterdiğini anlatan Çelik, ilçede 300’e yakın esnaf bulunduğunu kaydetti. Çelik, “Bu iki bölgedeki esnaflardan, daha geniş işyerleri ve atölyeleri olan bir sanayi sitesi kurulması talepleri geliyordu. Esnafımız, mevcut sanayi sitelerinde 60 ile 300 metrekare arasında değişen büyüklüklerdeki işyerlerinde faaliyet gösteriyor. Yeni kurulacak sanayi sitesinde işyerlerinin büyüklükleri 5 bin metrekareye kadar çıkabilecek” diye konuştu.

Bu aşamadan sonra sanayi sitesi yapımı koşuluyla Hazine’nin arazi tahsisinin bekleneceğini anlatan Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik, “Ardından imar planında değişikliğe gidilecek ve imar planlarına bu değişiklik işlenecek” değerlendirmesinde bulundu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X