Yenişehir’in geleceği için bilimsel destek

Yenişehir’in geleceğine yön verecek projelerin belirlenmesinde Uludağ Üniversitesi’ne bağlı Yenişehir İbrahim Orhan Meslek Yüksekokulu da bilimsel destek verecek.

Yenişehir’in geleceği için bilimsel destek

GÜRHAN ADANA

 

Yenişehir Belediyesi tarafından düzenlenen toplantıda, ilçenin geleceğinin planlanmasında bilimsel desteğin önemi vurgulandı. Toplantıda Kaymakam Suat Seyitoğlu, Belediye Başkanı Süleyman Çelik, Uludağ Üniversitesi’ne bağlı Yenişehir İbrahim Orhan Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet Sincik ve öğretim görevlileri bir araya geldi.

Bir şehrin geleceğinin planlanmasında akademik bakış açısına da ihtiyaç olduğunu belirten Kaymakam Suat Seyitoğlu, ‘Yenişehir’in stratejik eylem planı çıkarılmalıdır. Böylece bir vizyon ortaya çıkacaktır. Yüksekokul böylece bizlere bilimsel olarak yön verebilir. Neler yapılabilir? Bu konuda görüş bildirebilir’ dedi. İlçenin kırsal kalkınması için yoğun çalışmalar yapıldığını ifade eden Seyitoğlu, tarım sektörünün sorunlarına da dikkat çekti. 

PLANLAMA YAPMALIYIZ

Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik ise, bugüne kadar yapılan ve yapımı süren çalışmaları anlattı. Çelik, ‘Bizlere, sizlerin bilimsel bakış açısıyla belirleyeceğiniz öneriler gerekli. Bu öneriler, bizlere yön vermekte etkin olacak. Yenişehirimizin planlamasını şimdiden yapmalıyız’ diye konuştu.

Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Mehmet Sincik de ilçede yapılması gerekli çalışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Sincik, ‘Yenişehir’de tarımsal ürünlerin pazarlanması ve depolanması eksiği var. Turizm konusunda ilçenin şansı var. Tarihsel değerlerin ön plana çıkarılıp tanıtımının yapılması gerekir. Yenişehir’e uzun vadeli bir projeksiyonda artık bir fakülte hazırlıklarına başlanmalıdır. İnegöl’e kurulacak üniversiteye bağlı bir fakülte olabilir. Şimdiden bunun planlaması yapılmalıdır’ değerlendirmesinde bulundu.

Toplantıda ayrıca, ilçeye yapılması gereken projelerle ilgili görüş alışverişinde bulunulması kararlaştırıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X