Yenişehirli çiftçinin sulu tarım heyecanı

Yaklaşık iki yıl önce su tutulmaya başlanan Yenişehir Çiçeközü Sulama Barajı’nın kanaletlerinin döşenmesine başlandı. Önümüzdeki yaz aylarından itibaren binlerce dönüm araziye su verilmesi planlanıyor.

Yenişehirli çiftçinin sulu tarım heyecanı

GÜRHAN ADANA    

Yapımına 2009 yılında başlanan ve 2 yıl önce su tutulmaya başlanan Yenişehir Çiçeközü Sulama Barajı’nın kanaletlerinin döşenmesine geçildi. DSİ tarafından gerçekleştirilen projenin önümüzdeki yıl yaz aylarında tamamlanarak binlerce dönüm araziye su verilmesi planlanıyor. 

Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik ve AK Parti İlçe Başkanı Adnan Kamıl, sulama barajında inceleme yaptı. Proje sayesinde atıl durumdaki binlerce dönümlük araziden artık bölge çiftçisinin de yararlanabileceğini belirten Çelik, “Bu gibi projeler ekonomik bakımdan da önemli. Tarımsal sulamanın maliyetleri azalırken, beraberinde modern sulama sistemlerine kavuşulmuş oluyor” dedi.

BİNLERCE DÖNÜM YARARLANACAK

Bölgede toplam 17 bin dönüm alanda sulu tarıma geçilmesini sağlayacak olan sulama barajının yapım çalışmalarının önceki yıl tamamlandığını belirten Kamıl da, baraj suyunu tarlalara taşıyacak olan kanaletlerin yeraltına döşenmesine devam edildiğini kaydetti. Kamıl, su kaynaklarından yeteri kadar su gelmesi durumunda, sulanabilecek alanın 23 bin dönüme kadar çıkabileceğini vurguladı.

KARAAMCA VE YAZILI

Çiçeközü’nün yanı sıra Karaamca ve Yazılı köylerinin de sulama barajından yararlanacağının altını çizen Kamıl, “Köydeki Suçıkan Kaynağı’nın yanı sıra yağmur ve kar sularıyla baraj doldu. Sırada yeraltına kanaletlerin döşenmesi var. Kanaletlerin döşenmesinin önümüzdeki yıl tamamlanmasıyla bu bölgemizde de modern sulama sistemine geçilmiş olacak” dedi.

3 BİN DÖNÜMDE SULU TARIM

Sulama barajının bölgedeki tarımsal faaliyetleri önemli ölçüde etkileyeceğini vurgulayan Çiçeközü Muhtarı Nazif Türk de, ürün çeşitliliğinin artacağına işaret etti. Türk, “Köyümüzün toplam 13 bin dönümlük arazisinin sadece 3 bin dönümlük bölümünde sulu tarım yapabiliyoruz. Su olmadığı için 10 bin dönüm araziye buğday ve arpa ekiyoruz. Sulama barajının devreye girmesiyle arazilerimizin tamamında sulu tarım ürünleri olan sebze ve meyveler yetiştirebileceğiz” diye konuştu.

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X