Yenişehirli çiftçinin yağmur sevinci

Yenişehir’de son bir haftadan görülen yağmur yağışı, tarlalarda ekili ürünleri olan çiftçileri sevindirdi.

Yenişehirli çiftçinin yağmur sevinci

GÜRHAN ADANA

 

Çiftçi, son yağışlarla umutlandı. Yağışların öncelikle 1 ay önce ekimi yapılan buğday ile kışlık sebzelere son derece yararlı olduğunu belirten Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş, “Her yıl beklenen sonbahar yağışları çok geç geldi. Yağmurun yağmadığı dönemde, ekili buğdayların kök atamaması endişesine kapılan çiftçi, bugünlerde rahatladı. Yağış olmaması yüzünden buğday tohumları kök atamayacak, verim ve rekolte düşüklüğü görülecekti” dedi.

Hava koşullarının tarımdaki en önemli etkenlerin başında geldiğini ifade eden Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş, “Geçen haziran ayında görülen aşırı yağışlar ve nemli hava yüzünden buğdayda rekolte düşmüştü. Rekolte 1 dönümden 700 kilo ürün alınabilen bölgelerde 500 kiloya, 400 kilo ürün alınabilen bölgelerde ise 150-200 kiloya kadar düşmüştü. Bugünlerde ise aynı çiftçiler, yağmur yağışının sürmesini umuyorlar” diye konuştu.

KIŞLIK SEBZELERİ DE OLUMLU ETKİLENDİ

Kışlık sebzelerin de yağmur yağışından olumlu etkilendiğinin altını çizen Aktaş, “Başta ıspanak olmak üzere brokoli, lahana, karnabahar ve pırasalar su bekliyordu. Kimi çiftçilerimiz kasım ayı boyunca kışlık sebze ekili tarlalarını yağmurlama sistemiyle sulamak zorunda kaldılar. Ancak yağmur ovaya bereket getirdi” ifadelerine yer verdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X