Yenişehirli çiftçiye yeni hizmet binası

Yenişehir Ziraat Odası tarafından inşa ettirilecek hizmet binasının temeli atıldı. Törende ilçenin tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin giderek arttığı ifade edildi.

Yenişehirli çiftçiye yeni hizmet binası

GÜRHAN ADANA

Yenişehir Ziraat Odası’nın inşa ettireceği yeni hizmet binasının temeli törenle atıldı. İlçenin tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin ekonomiye katkılarını anlatan Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş, yeni hizmet binasının 3 kat halinde 165 metrekarelik arsa üzerine inşa edileceğini ve yapım çalışmalarının ekim ayında tamamlanacağını belirtti. 
Törende konuşan AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, ilçenin diğer il ve ilçelere ulaşımda kullanılan yollara ilişkin yaptığı değerlendirmede, bu alanda önemli mesafeler kat ettiklerini anlattı.

Bugünlerde yeni hastane binasının yapımının sürdüğünü ve en kısa sürede bu projenin tamamlanarak hizmete açılacağını ifade eden Şahin, mevcut hastane binasının ise, belirlenecek başka bir amaç için kullanılabileceğini dile getirdi. Şahin, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Semt Polikliniği’nin önümüzdeki hafta hizmete gireceğini kaydetti. 

SULAMA SİSTEMİ…

TOKİ konutları inşa ettiklerini ve ilçenin yeraltı şebekesini yenilediklerini söyleyen Şahin, Boğazköy Barajı’ndan gelen suyla tarlalarını sulayacak olan çiftçilerle ilgili önemli girişimlerde bulunduklarını anlattı. Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü: ‘Sulama sistemindeki hidrantlar arası 800 metre mesafe var. Bu mesafe arasında kalan tarlalara suyun ulaştırılmasında gerekli olan su borularını DSİ Bölge Müdürlüğü çekecek. Çiftçinin tarlasının başına kadar suyu getirecekler. Ayrıca, su sayaçlarının yarı bedelini ise yine DSİ Bölge Müdürlüğümüz hibe olarak karşılayacak.’

HAYVANCILIK MERKEZİ…

Yenişehir Kaymakamı Suat Seyitoğlu ise 500 bin dönümden fazla sulanabilir tarım arazisi bulunan ilçenin organize hayvancılık merkezi olabileceğini ifade ederken, Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik ise, Yenişehir Ovası’nda narenciyenin dışında tüm tarım ürünlerinin yetiştirilebildiğini ifade ederek bu alanda gerekli tüm destekleri vermeye hazır olduklarını söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X