Yenişehirli fırıncı ekmeğe zam istiyor

Bursa Fırıncılar Odası Başkanı Adnan Yılmaz,  Yenişehir’deki fırıncıların 400 gram ekmeği 1,5 TL’den sattıklarını belirterek, “Böyle devam ederse iflaslar kaçınılmaz” dedi.

Yenişehirli fırıncı ekmeğe zam istiyor

GÜRHAN ADANA

Yenişehir’deki fırıncıların 2016 yılı ocak ayından beri ekmeğe zam yapmadıklarını söyleyen Yılmaz, “Yenişehir’deki fırıncılar halen 400 gram ekmeği 1,5 liradan satıyorlar ve ciddi anlamda zarar ediyorlar. Bu şekilde devam etmeleri halinde iflas ederek kepenk kapatma noktasına gelirler. Onlar da bu durumdan rahatsız oldukları için bir çıkış yolu arıyorlar. Ekmeğin gramajını düşürerek zararlarını azaltmayı istiyorlar. Ekmeği 400 gramdan 300 grama düşürerek 1,5 liradan satmaları durumunda, satış fiyatları Bursa ile aynı düzeye gelecek” dedi. 

Bursa’da ekmeğe zam yapılmasının düşünülmediğini anlatan Yılmaz, “Bursa’da 2016 yılı ekim ayından itibaren 250 gramı 1,25 TL’den satılması kesinleşmişti. Şu an için Bursa’da ekmeğe zam yapılması gündemde değil. Ramazan Bayramı’ndan sonra buğday, arpa ve diğer giderlerin maliyetleri değerlendirilip bir karar verilecek. Bursalı fırıncılar 250 gram ekmeği 1,25  TL’den satmalarına rağmen yüzde 8 kâr oranıyla çalışıyorlar. Market iskontoları, ekmek dağıtım maliyetleri ve ocak ayında artan maliyetler ile bu kar oranı da ortadan kalkıyor” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X